ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ekmek ihalesinde yüksek kırım yapıldı

Ekmek ihalesinde yüksek kırım yapıldı
YAYINLAMA: 10 Eylül 2021 / 13.54
GÜNCELLEME: 10 Eylül 2021 / 13.54
Çocuk Hastanesi’nin bir yıllık ekmek ihtiyacı için ihale yapıldı. Muhammen bedeli 22 milyar lira olan ihale yüzde 50.1 kırımla Nur Ekmek Sanayi’nde kaldı.

Doktorlar Odası’nda dün saat 15.00’te yapılan ihaleye 5’i fırıncı toplam 11 firma katıldı. Hastanenin bir yıllık ihtiyacı olan 15 bin kilo ekmeğin muhammen değerinin 22 milyar olduğu belirtilirken, ihaleye katılan firmaların yüksek kırım teklifinde bulunmasıyla hastane yaklaşık 11 milyar kar etti.

Yoğun ilginin olduğu ihaleyi hastanenin hemen karşısında bulunan ve taşıma sorunu olmayan Nur Ekmek Sanayi yüzde 50.1 teklifi ile kazandı. İhaleyi kazanan Salih Öztürk kırımın yüksek olduğunu belirterek, “Mesleği fırıncılık olmayan insanlar ihaleye katılarak yüksek kırım yapıyor. Bu durumda biz de yükseltmek zorunda kalıyoruz. Fakat benim işyerim yakın olduğu için taşıma konusunda masrafım olmayacağı ve ekmeğin kilosuyla ilgili rayiç bedelde 1.5 milyon liradan hesaplandığında verdiğim teklif ile şuan için zarar etmiyorum. İleride ne olur bilemem dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *