ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Ek iş, odunculuk ve hızarcılık yapılamayacak

Ek iş, odunculuk ve hızarcılık yapılamayacak
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 17.09
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 17.09

Belediye, satıcılara belirlenen kömür ocakları dışından kömür getirilmesine izin vermedi 

Halk gönünde Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ'u ziyaret eden dört kişilik bir oduncu grubu odun bulmakta güçlük çektiklerini, müstahsilin kendilerine odun satmak istemediğini bu yüzden de odun alış ve satışlarında Belediye hissesini veremediklerini söylediler. Bu arada kaliteli kömür satabilmek için Şırnak ve Silopi dışındaki ocaklardan kömür getirerek satmak istediklerini, kömüre rayiç verilmesini istediler.

Müstahsilin odununun, odun satıcılarına resmi yoldan iletilmesi ve Belediye payındır alınabilmesi için toptan odun satışları için Keleş Hoca ve Mezarlık yakınında iki yer ayrılacağı bildirildi. Şehrimize müstahsil tarafından odun getirildiği takdirde satışlar belirlenen yerlerde yapılacak.

Satıcıların diledikleri yerlerden kömür getirmesi konusundaki talepleri ise reddedildi. Sadece Silopi ve Şırnak bölgelerinden kömür getirebilecekleri söylendi.

Son haftalarda Kahramanmaraş yöneticileri tarafından alınan kararlar nedeniyle bu bölgeden şehrimize odun getirilemiyor. Daha önceleri oduna yüksek rayiç verildiğinden tüm odun Gaziantep’e geliyordu. Bir de ek iş, ikinci bir gelir kapısı olarak hızarcılık ve odunculuk yapılamayacağı ilgililer ta rafından açıklandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *