ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Ehliyetsiz sürücülere göz açtırılmıyor

Ehliyetsiz sürücülere göz açtırılmıyor
YAYINLAMA: 26 Ekim 2022 / 19.42
GÜNCELLEME: 26 Ekim 2022 / 19.42
Bayram haftasında 4 bin 9 araç kontrolden geçirildi

277 araç trafikten men edildi, 461 araca ceza tutanağı düzenlendi, 1 milyon 810 bin liralık para cezası alındı.

Bayram haftası süresinde gerek trafik müdürlüğü ekipleri tarafından gerekse jandarma sorumluluk bölgesinde 4 bin 9 araç kontrole tabi tutuldu. Trafiğe çıkması uygun bulunmayan 277 araç trafikten men edildi.36 mobilet toplandı.

Trafik kurallarına aykırı hareket eden 461 araç sürücüsü hakkında ceza tutanağı düzenlendi. Trafik kurallarına uymayan, hatalı araç kullanan sürücülerden 1 milyon 810 bin liralık para cezası alındı.

Jandarma sorumluluk bölgelerinde yapılan denetlemeler esnasında 3 kimliksiz ve şüpheli kişi yakalandı. İki asker kaçağı ile altı ay hapis cezası bulunan bir yurttaş yakalanarak adliyeye teslim edildi.

Gerek trafik müdürlüğü gerekse jandarma görevlileri tarafından köy ve kasaba yollarında yapılan trafik kontrolleri ve asayiş taramaları esnasında sekiz adet ehliyetsiz sürücü yakalanarak haklarında yasal işleme başvuruldu.

Özellikle jandarma sorumluluk bölgelerinde yapılan trafik kontrolleri esnasında ehliyetsiz araç kullananlara göz açtırılmıyor. Şehir içinde ve transit yollarda devamlı ve sıkı kontroller yapıldığından bu bölgelerde ehliyetsiz sürücülere nadiren rastlanıyor. Jandarma sorumluluk bölgelerinde şimdiye kadar trafik kontrolleri yapılmadığından ehliyetsiz sürücülere daha sık rastlanıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *