ANASAYFA arrow right Güncel

Ehliyetsiz, ölüm saçan sürücüye bir ayda tahliye can acıttı

Ehliyetsiz, ölüm saçan sürücüye bir ayda tahliye can acıttı
YAYINLAMA: 16 Mayıs 2022 / 21.11
GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2022 / 22.11
17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü Osman Sarı, Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı'nın oğlu, Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı'nın ise yeğeni…

12 Nisan'da Gaziantep'te 17 yaşındaki Ezgi Alya Yiğit’e çarparak ölümüne neden olan ehliyetsiz sürücü Osman Sarı bir ayda tahliye edildi. HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Mahmut Toğrul, olayla ilgili olarak Adalet Bakanlığı’na soru önergesi verdi. Toğrul, “Ezgi Alya Yiğit’in hayatını kaybetmesine yol açan olay yerindeki kamera görüntüleri neden gereği gibi araştırılıp teknik incelemeler yapılmadı?” diye sordu.      

Ehliyetsiz ve şuursuz bir şekilde araç kullanan bu kişinin serbest bırakılmasındaki ayrıcalığı ve özelliği nedir?

Olayı TBMM’ye taşıyan Toğrul, “Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi'nde 12/04/2022 akşam saatlerinde ehliyetsiz 17 yaşındaki Osman Sarı, dershaneden çıktıktan sonra scooterları ile yol kenarında seyir halinde olan 17 yaşlarındaki Ezgi Alya Yiğit ve Şimal Toprak’a çarpmıştı. Elim kaza sonucunda Ezgi Alya Yiğit hayatını kaybetti” diye hatırlattıktan sonra, “Ezgi Alya Yiğit’in ölümüne sebep olan 17 yaşında ehliyetsiz ve şuursuz bir şekilde araç kullanan bu kişinin serbest bırakılmasındaki ayrıcalığı ve özelliği nedir? Ayrıcalığı Nizip Ticaret Borsası başkanın oğlu, eski milletvekili ve şimdiki Nizip Belediye Başkanın yeğeni olması mıdır? Ezgi Alya Yiğit’in ölümüne ilişkin yaşanan bu olay bakanlığınız tarafından etraflıca araştırılarak, ciddi bir bilirkişi raporu hazırlanarak, etkin bir soruşturma yürütülerek, süreç hukuk çerçevesinde değerlendirilip adalet yerini bulacak mıdır?” diye sordu.

Babasının lüks aracı ile çarptı

Sarı'nın serbest kalmasını sağlayan bilirkişi raporuna tepki gösteren acılı aile ise, “Bu raporda Ezgi, ehliyetsiz ve aşırı hızlı araç kullanan eski milletvekili, yeni Nizip belediye başkanının yeğeninden daha çok kusurlu gösterildi” dedi. Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı'nın 17 yaşındaki oğlu Osman Sarı, ehliyeti olmamasına rağmen kullandığı babasının lüks aracı ile dershaneden eve dönen lise son sınıf öğrencileri Ezgi Alya Yiğit ile Şimal Toprak'a çarpmıştı. 17 yaşındaki İki genç kızdan Ezgi Alya Yiğit yaşamını yitirmiş, Şimal Toprak ise ağır yaralanmıştı. Yiğit ve Toprak'ın kullandıkları scooter ile kendisine çarptığını savunan Osman Sarı tutuklanmıştı.

Ezgi, çarpan ehliyetsiz sürücüden daha kusurlu gösterildi

Sarı, 29 Nisan’da hazırlanan ve Yiğit ailesinin avukatına göre teknik bakımdan yetersiz olan bilirkişi raporuna dayanılarak serbest bırakıldı.

Diken'de yer alan habere göre acılı aile tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi: "Olayı gören birden çok tanık olmasına rağmen savcılık tarafından alelacele bilirkişi tayin edilerek sadece ilk tutanaktaki tek tanığın beyanları, görüntü olmaksızın dayanak alınarak rapor düzenlendi. Bu raporda vefat eden Ezgi, ehliyetsiz ve aşırı hızlı araç kullanan eski milletvekili yeni Nizip belediye başkanının yeğeninden daha çok kusurlu gösterildi.

Tüm yetkililere sesleniyoruz Gaziantep’te 17 yaşında ehliyetsiz ve şuursuz şekilde araç kullanan bu kişinin ayrıcalığı ve özelliği nedir? Hem bir cana kıyıp hem elini kolunu sallayarak nasıl dolaşır? Bunun sorumlusu kimdir?"

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *