ANASAYFA arrow right Yaşam

EGM'den döviz paylaşımı yapan 271 hesap hakkında inceleme

EGM'den döviz paylaşımı yapan 271 hesap hakkında inceleme
YAYINLAMA: 25 Kasım 2021 / 16.16
GÜNCELLEME: 25 Kasım 2021 / 16.16
Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada döviz paylaşımı yapan 271 hesap hakkında inceleme başlattığını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), döviz kurundaki artış nedeniyle sosyal medyada paylaşım yapan 271 hesapla ilgili yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

EGM’den yapılan açıklama şöyle:

"Döviz kurlarında gerçekleşen dalgalanmaları manipüle ederek, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, cebir ve şiddet kullanmak için halkı sokağa çağıran içeriklerin yanı sıra manipülatif ve dezenformasyon niteliğinde paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 271 hesap ile ilgili çalışma yapılarak tespit edilen şahıslar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır."

Ne olmuştu?

Döviz kurunda bir süredir devam eden artış, 23 Kasım günü yeni bir rekorla tazelendi. Gün içinde dolar 13,48'i, Euro ise15,16 seviyesini gördü. Gram altın 760 liraya kadar çıktı.

Öte yandan kurlardaki yükselişle kamuoyunda bir dizi iddialar gündeme geldi. Hızla yükselen döviz insanları bankaların mobil uygulamalarına akın ettirdi.

Döviz almaya veya satmaya çalışan pek çok kişi işlemlerin yavaşladığı ve hata verdiği yönünde şikayetçi oldu.

Yaşanan aksaklıklar ve TL’deki değer kaybı Twitter'da gündem olurken, kullanıcılar ekonomik krizi “#hükümetistifa”, “#geçinemiyoruz” gibi etiketlerle protesto etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *