ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitimli gençlerin sayısını artırmalıyız

Eğitimli gençlerin sayısını artırmalıyız
YAYINLAMA: 02 Ocak 2023 / 11.21
GÜNCELLEME: 02 Ocak 2023 / 11.21
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye’de üniversitelerin zor şartlarda hizmet verdiğini, bilgi ve teknoloji çağının yakalanması için üniversite eğitiminin kalitesinin artırılmasının gerekli olduğunu söyledi.

Tüzmen, ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye’de üniversitelerin zor şartlarda hizmet verdiğine dikkat çekerek, bilgi ve teknoloji çağının yakalanması için üniversite eğitiminin kalitesinin artırılmasının gerekli olduğunu vurguladı.

Çağımız bilgi ve teknoloji çağı

Türkiye’nin ekonomik kalkınmayı hızlandırması ve çağdaş ülkeler seviyesine yükselmesi için eğitim ve sağlığın hayati öneme sahip olduğunu anlatan Tüzmen, şöyle konuştu: “Bilgi ve teknoloji çağını yakalamak için üniversiteli, mastırlı ve doktoralı gençlerin sayısını artırmak zorundayız. Çağımız, bilgi ve teknoloji çağı. Üniversitelerin sorunlarını biliyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 2004-2005 eğitim-öğretim döneminde araştırma-geliştirme ve sağlığa daha fazla ödenek ayıracağız. Kalkınmak için eğitimin ve sağlığın ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Yolumuz uzun. Bu süreçte, üniversitelerimizin de tamamen, bilgi ve teknolojiye kanalize olması gerekir. Üniversitelerimizin sorunlarını biliyoruz. Başta, ödenek sorunu olmak üzere, önümüzdeki dönemde, tüm sorunları çözmek için yoğun bir çalışma içerisinde olacağız.”

En iyi yasayı yapacağız

Tüzmen, bir gazetecinin yasa ile ilgili sorusu üzerine, “Yasa ile ilgili olarak çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde, bu konuda yetkili kişiler ile toplantılar yapıp, bilgi alışverişinde bulunduktan sonra en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.

Tüzmen, Gaziantep şeref defterini de imzaladı

Bakan Tüzmen, ziyaret sonrasında, beraberindeki heyetle birlikte, Gaziantep yemekhanesine gidip, öğrencilerle birlikte yemek yedi ve öğrencilerle sohbet etti.

Ziyarete, Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, Emniyet Müdürü Ali Kalkan ve AK Parti Gaziantep milletvekilleri Fatma Şahin, Ahmet Uzer, Mahmut Durdu ve Mehmet Sarı da katıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *