ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitimin her aşaması önemli

Eğitimin her aşaması önemli
YAYINLAMA: 22 Aralık 2022 / 17.33
GÜNCELLEME: 22 Aralık 2022 / 17.33
Minikler, Milli Eğitim Müdürünü ziyaret etti

Okul öncesi eğitim haftası etkinlikleri çerçevesinde minik öğrenciler bir dizi ziyarette bulundu.

  1. Zırhlı tugay Komutanlığı Doğan Bebe kreş ve ana okulu, Gaziantep Üniversitesi Kreşi, çocuk kulübü, Büyükşehir belediyesi kreş ve ana okulu, Elele Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, Kıvılcım Özel eğitim ilköğretim okulu ile Umut Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde okuyan öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak‘ı makamında ziyaret etti. Çocuklara başkanlık eden özel eğitim uzmanı Hatice Baykal, iki ve dört yaş arası çocukların gelişiminde etkin rol oynayan eğitim kuruluşlarında devletin büyük eksiklikleri olduğunu söyledi.

Baykal, “Çocuklar hayatları boyunca öğrendikleri bilginin %75’ini altı yaşında öğreniyor. Özellikle çalışan anne babaların çocukları yeterli bilgi ve birikimden uzak şekilde yetişiyor. İki yaş çocuklarının tamamına yakını bakıcı kadınlar tarafından büyütülüyor. Bu kadınlar çocuk psikolojisinde yeterli bilgi ve birikime sahip olmadıkları için büyüttükleri çocuklarda istenmeyen sorunlar yaşanabiliyor. Bu eksikliğin giderilmesi için özellikle dört yaş çocuklarına yönelik devlete ait yerlerin açılması gerekir. Bu alanda çalışan özel işyerlerinin sayısı ihtiyacı karşılayacak kadar yeterli değil. Dört-altı yaş arasındaki çocuklara yönelik özel iş yerinin sayısı ihtiyacı karşılıyor ancak devlet teşekkülleri katkıda bulunmalı” şeklinde konuştu.

Eğitimin her aşaması önemli

İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak, eğitimde yaşanan sorunların giderilmesi için gerekli çalışmaları yapmakta kararlı olduklarını söyledi. Atak, “Eğitimin her aşamasında sorun yaşıyoruz. Sınıfların kalabalıklığı, öğretmen eksiği gibi sorunlar eğitimin kalitesini etkiliyor. Okul öncesi eğitim çok önemli. Bu sorunun giderilmesi gerekir. Okul öncesi eğitim alan çocukların eğitimin diğer aşamalarında daha başarılı oldukları bilinen bir gerçek. Rehabilitasyon merkezleri önemli bir sorumluluk üstlendiler. Adeta iğneyle kazı yapar gibi çocuklarımızı işliyorlar. Bu alandaki başarıları göz ardı etmemek gerekir. İyi yetiştirilmiş çocuklar sağlıklı toplumları oluşturur” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *