ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitime katkı sınıfta kaldı

Eğitime katkı sınıfta kaldı
YAYINLAMA: 19 Ocak 2023 / 19.13
GÜNCELLEME: 19 Ocak 2023 / 19.13
Gaziantep eğitime vatandaş katkısında sınıfta kalınca, bazı okullarda sınıf mevcudu 100’ü vurdu…

Derslik açığını kapatmak için yürütülen kendi okulunu kendin yap, okul yap adını yaşat, %100 eğitime destek kampanyalarına rağmen, eğitimde derslik açığının bir türlü kapatılmadığı ve vatandaşın eğitime katkısı konusunda hedeflenen rakama ulaşılamadığı ifade edildi. Gaziantep gibi büyük bir metropolde, okul ve derslik yapımına katkı için yalnızca 16 kişi elini cebine atabildi.

Sınıflar daha da kalabalıklaşacak

Kampanyalar ve okul yaptıranlara sağlanan bir takım avantajlara rağmen 93-94 kişilik dersliklerde eğitim öğretim gören okullardan biri de Latife Özmimar ilköğretim okulu. Hiçbir geliri olmayan ve öğrenci velilerinden bağış toplamayan Latife Özmimar ilköğretim okuluna içinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılı için 470 öğrenci kayıt yaptırdı. Şu anda birinci sınıflarda 93’er öğrenci eğitim öğretim görürken, birkaç hafta içinde mevsimlik işçi olarak civar illere giden ailelerin dönmesi ile öğrenci sayısının daha da artacağına dikkat çekiliyor.

Bir derslikte 93 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Latife Özmimar ilköğretim okulunda öğrencilerin derslikte görüntülenmesine izin verilmediği için, fotoğraf okul bahçesinde çekildi. Kalabalık sınıfların görüntülenmesinden rahatsızlık duyan milli eğitim yetkilileri, çeşitli kişi ve kurumların yardım yaptığı öğrencilerin ellerinde yardım poşeti ile görüntülerinin ifşa edilmesinde bir sakınca görmüyor.

Mahalleye yetmiyor, ama milli eğitim müdürüne yetiyor

Çevre sakinleri okullardaki derslik sıkıntısından yakınıp, çevreye çok derslikli en az dört okul gerektiğini vurgularken, milli eğitim müdürü Fikret Atak, “Gaziantepli okul yaptırma konusunda Türkiye’de örnektir. Şu anda 16 okulun yapımı devam ediyor. Eğitime %100 destek kampanyasının yeterli olmadığını söylersek okul yaptıranları incitmiş oluruz. Çünkü Gaziantepli bu konuda çok duyarlı” şeklinde açıklama yaptı. Latife Özmimar ilköğretim okulunda derslik başına düşen öğrenci sayıları 93’tür.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *