ANASAYFA arrow right Eğitim

Eğitime çağrı: Kadınlar barışı anlatıyor

Eğitime çağrı: Kadınlar barışı anlatıyor
YAYINLAMA: 29 Aralık 2021 / 19.21
GÜNCELLEME: 29 Aralık 2021 / 19.21
Kadınlar Barışı Anlatıyor Proje ekibinden eğitim çağrısı var. “Kadınlar için Çatışma Dönüşümü ve Barış İnşası Eğitimleri” ABD Büyükelçiliği desteğiyle uygulanan Kadınlar Toplumsal Barışı Anlatıyor Projesi kapsamında uygulanıyor.

Eğitimlerin başlıca amacı, Adana, İzmir ve Mardin kentlerinde yaşayan kadınların, barış inşası ve çatışma dönüşümü konularında bilgi ve beceri kazanımlarını desteklemek ve kendi aralarında diyalog geliştirme süreçlerini kolaylaştırmak.

Bu doğrultuda, eğitim konuları genel hatlarıyla şu şekildedir: “Kavramsal Olarak Çatışma, Uzlaşı, Barış ve Barış Türleri, Sürdürülebilir Barış için Çatışma Analizi Metotları, Barış İnşası Süreçleri ve Çatışma Dönüşümü, Barış İnşası Süreçleri ve Kadınların Katılımı, Kadınların Barış İnşası Süreçlerine Katılımlarının Önündeki Engeller ve Bu Engellerle Başa Çıkma Yolları”

Bu konular teorik anlatımla birlikte simülasyon oyunlar ve yaratıcı drama yöntemiyle de ele alınacaktır. Dolayısıyla katılımcılar bu süreçte kendilerini deneyimsel yöntemler eşliğinde özgün bir şekilde ifade etme fırsatı da elde edilmesi hedefleniyor.

Katılımcılar ve Başvuru Süreci:

Bu eğitimler, barış inşası ve çatışma dönüşümü konularına ilgili, tercihen sivil toplum çalışmaları tecrübesi olan, yukarıda belirtilen kentlerde yaşayan kadınların katılımına açık.

Katılımcı seçimlerinde motivasyon, kurum temsiliyeti, çeşitliliği vb. kriterler değerlendirilecektir. Her eğitimin kontenjanı 25 kişilik.

Ayrıca, eğitimlerde yol ve konaklama desteği sağlanmamakta ve yalnızca yukarıda belirtilen kentlerden kadınların başvuruları beklenmektedir.

Son Başvuru Tarihleri: Mardin Eğitimi için son başvuru tarihi 03 Ocak 2022 Pazartesi Günü olup; Adana ve İzmir Eğitimleri için son başvuru tarihi 10 Ocak 2022’dir.

Proje Hakkında:

Kadınlar Toplumsal Barışı Anlatıyor Projesi, eğitimler ve podcastler aracılığıyla, kadınların çatışma dönüşümü ve barış inşası perspektifinden desteklenmesini; bu süreçlerin kendi aralarındaki birlikte yaşam ve diyalog geliştirme süreçlerini güçlendirmelerinde katkı sağlamayı hedefler.

Bunu yaparken, barış inşası ve çatışma çözümü eğitimlerinin yanı sıra oluşturacağı podcast serisi ile Türkiye’den ve dünyadan örneklerle kadın arabulucuların deneyimlerinden, hikayelerinden yararlanmayı ve farklı dillerde ulaşılabilir kılmayı amaçlar. Uzun zamandır bu alanda emek veren kadınların hikayelerinin bilinirliğinin artırılması konusunda küçük bir katkı sunmayı amaçlayan projenin uzun vadede toplumsal barış ve diyalog süreçlerine katkı sağlaması beklenmektedir.

Proje ekibi, Dilan Kaya (İçerik Geliştirme & Podcast Süreci Koordinatörü), Dilara Gök (Proje Koordinatörü & Eğitmen), Pınar Çetin (İzleme & Değerlendirme Uzmanı) ve Tunç Karaçay (Eğitmen & İçerik Geliştirme)’dan oluşmaktadır. Ekip, Türkiye’de uzun zamandır farklı kurumlar bünyesinde çatışma çözümü, barış inşası, kadın hakları ve katılımı alanlarında çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda, uzun vadede toplumsal çatışmaların barışçıl yollarla çözülmesi konularında, farklı gruplarla, güçlendirme ve farkındalık çalışmaları üzerine çalışmakta, eğitimler geliştirip uygulamaktadır.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *