ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitime ayrılan pay yeterli değil

Eğitime ayrılan pay yeterli değil
YAYINLAMA: 02 Mayıs 2021 / 17.08
GÜNCELLEME: 02 Mayıs 2021 / 17.08
Devletin bütçeden eğitime ayırdığı payın gittikçe azaldığına dikkat çeken Eğitim-Sen Eğitim Sekreteri Turgay Yılmaz, bu durumun eğitimdeki başarı oranını olumsuz etkilediğini bildirdi.

Gaziantep’in son yıllarda aldığı yoğun göçün eğitimin kalitesinde düşüşe yol açtığını ifade eden Yılmaz, “Göçle gelen öğrencilerin eğitim eksiklikleri, sınıf mevcutlarının aşırı kalabalık oluşu, eğitimin kalitesini düşürüyor. Ayrıca okulların ders, araç ve gereçlerindeki eksiklik, öğrencilerin eğitimde başarılı olmasını engelliyor.

Velilerin maddi imkansızlığı yüzünden eğitime aile bütçesinden ayrılan pay da azalmaktadır. Branş öğretmeni eksikliği ve yıl içerisinde öğretmenlerin yer değiştirmesi, öğrencilere yapılan rehberlik ve yönlendirme çalışmaları, bu alandaki elemanların yetersizliği, belli gelir seviyesinde olan ailelerin çocuklarını üniversite yerine çalışma hayatına yönlendirmesi ve son olarak da öğrencilerin içine girdiği sınav stresi bu başarısızlıkta eh büyük etkenlerden biridir” dedi.

Tüm olumsuzluklara rağmen son ÖSS sonuçlarına göre, devlet okullarında okuyan öğrencilerin özel okullarda okuyanlara oranla başarılı sonuçlar aldığına dikkat çeken Eğitim-Sen Şubesi Eğitim Sekreteri Yılmaz, “Bu başarısızlığın giderilmesi için, bütçeden eğitime ayrılan pay artırılmalı, öğretmen yetiştiren kurumlar nitelikli hale dönüştürülmeli. Yönlendirme çalışmalarının ilköğretim birinci kademesinden itibaren başlaması, aile eğitimine önem verilmelidir. Eğitimde fırsat eşitliğinin gerçekleştirilmesi ve branş öğretmen eksiğinin giderilmesi gerekir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *