ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitimde kadrolar hallaç pamuğu gibi

Eğitimde kadrolar hallaç pamuğu gibi
YAYINLAMA: 05 Aralık 2022 / 17.37
GÜNCELLEME: 05 Aralık 2022 / 17.37
AKP’nin iktidara geldiği günden bu yana hızla süren kadrolaşma hareketi yurt genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi Gaziantep’te de devam ediyor.

Daire müdürlerinin büyük bölümünü değiştiren AKP’liler özellikle milli eğitim de yoğun bir kadrolaşma başlattı. Yapılan atama ve görevden almalarla eğitim de kadrolar adeta hallaç pamuğuna döndü.

AKP’nin eğitimde kadrolaşması sürüyor

Son olarak Şahinbey, Nizip ve Yavuzeli ilçe milli eğitim müdürleri ile il milli eğitim müdür yardımcılarından üç, şube müdürlerinden ise biri, görevden alınarak yerlerine yenileri atandı. Bu arada müdürlük sınavını kazananların ise halen tayinlerinin yapılmaması, eğitim camiasında kaygıyla karşılanıyor. Haksız yere görevden alınan müdürler ise idare mahkemesine başvurma hazırlığında.

Görevden alınanlar vekil değil asil müdür 

2003-2004 eğitim öğretim yılının başlamasına bir hafta kalmasına rağmen eğitimdeki yoğun kadrolaşma çalışanların morallerini altüst ederken, bu duruma tepkiler de giderek artıyor. Valilik teklifi bakanlık onayı ile geçtiğimiz günlerde Şahinbey ilçe milli eğitim müdürü Hüseyin Uzunöz, görevinden alınarak yerine Mehmet Adıgüzel vekâlet ediyor. Uzunöz asil olarak görev yaptığı halde öğretmen olarak atandı.

Bu arada aynı müdürlükte bir süre önce de şube müdürlerinden Şahin kelleci görevinden alınarak öğretmen olarak bir başka okula tanırken yerine Mithat Sevim getirildi. Nizip ilçe milli eğitim müdürü İbrahim Ünal ile Yavuzeli ilçe milli eğitim müdürü Mehmet Çöçelli’de bu görevinden alınarak yerine yenisi atandı. Boş olan İslahiye ilçe milli eğitim müdürlüğüne de yeni atama yapıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *