ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitimde hızlı kadrolaşma var

Eğitimde hızlı kadrolaşma var
YAYINLAMA: 27 Şubat 2023 / 13.37
GÜNCELLEME: 27 Şubat 2023 / 13.37
KESK’e bağlı Eğitim-Sen yersiz ve liyakatsiz atamalarla eğitimde aşırı bir kadrolaşmaya gidildiği yolundaki raporu Valiliğe sundu. Eğitim-Sen Şubesi Hukuk Sekreteri Mehmet Aksoy, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün AKP’nin bürosu gibi kullanıldığını açıkladı.

Atamalarda puan dikkate alınmıyor

Halen birçok okulun vekil müdürlerle yönetildiğini, daha önce yapılan müdürlük sınavını kazananlardan şu ana kadar yalnızca 14 tanesinin atandığını belirten Aksoy, yapılan atamalarda puan durumunu değil, Eğitim Bir Sen’e üye olunup olunmadığına bakıldığını, olmayanların atama şansının bulunmadığını söyledi. Aksoy, eğitimdeki kadrolaşmayla ilgili yaptıkları çalışmaları ve tespitleri şöyle açıkladı;

İhtiyaç olmadığı halde aynı yere fazla atama yapılıyor

“Eğitimde hızlı bir kadrolaşma var. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde şube müdürlüğü sayısı 11’e yükseltildi. Aslında on tane kadro var, biri fazla. Açık bulunan müdür ve müdür yardımcılıklarına başvuran ve koşulları uyan olduğu halde bunların ataması yapılmayarak yerlerine Eğitim Bir Sen’e üye, daha düşük puanlılar alındı. Üyelerimizin yaptığı atama başvuruları sürekli geri çevrilirken, diğer sendikalara üye olanların başvuruları anında kabul ediliyor. Okul müdürlükleri için sınavı kazanan ve en yüksek puan alanlar değil, sendikaya üye düşük puanlı olanların ataması yapılmaktadır. Yine bir şekilde boşalan okul müdür vekilliği için görevlendirme yapılırken öncelikli olarak aynı okulda görevli müdür baş yardımcısı yoksa, müdür yardımcısının atanması gerekirken, başka okulda öğretmen olarak görev yapanlar bu okula müdür olarak getiriliyor. Öğretmen atamalarında bazı okullarda yeterli öğretmen olmasına rağmen, yapılan atamalarla norm kadro fazlası yaratıldı. İhtiyaç olmadığı halde aynı yere fazladan atama yapıldı. Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan personel arasında da farklı ve yanlı uygulamalar yapılıyor. Uzun yıllar şef olarak görev yapanlar ve haklarında hiçbir soruşturma bulunmayanlar, görevlerinden alınarak başka yerlere atandı. Hizmetli memur atamaları ve yer değiştirmeler yine taraflı olarak yapılmıyor. yer değişikliklerinde hiçbir gerekçe gösterilmiyor.

Eğitim-Sen’e üye öğretmenlere istifa baskısı

 Eğitim-Sen’e üye öğretmenlere işyerlerinde psikolojik baskı uygulandığını kaydeden Aksoy, “Sendikamıza üye öğretmenlere sürekli baskı yapılarak istifa etmeleri halinde atama ve yer değiştirmelerde gerekli kolaylıkların yapılacağı sözünü veriyorlar. Bu uygulama devletin ilkesine aykırı olup çalışma barışını bozmaya yöneliktir” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *