ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitimde düşündüren ve iç karartan bir tablo 

Eğitimde düşündüren ve iç karartan bir tablo 
YAYINLAMA: 31 Mart 2021 / 13.55
GÜNCELLEME: 31 Mart 2021 / 13.55
Gaziantep ÖSS’de 50'nci sıraya geriledi

Türkiye’nin 6'ncı büyük kenti Gaziantep, ÖSS’de 81 il arasında 50’nci sıraya geriledi. Eşit ağırlıklı puanda 108.169, sözel ortalamada 108.947 ve sayısal ortalamada 107.420 puanı bulunan Gaziantep, bu sonuçla Iğdır, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Batman, Kilis ve Hatay gibi illerin gerisinde kaldı. Gaziantep gibi bir kentin ilk 10 arasında bulunması gerekirken, ÖSS’de başarı düzeyinin her geçen yıl gerilemesi, eğitimin kalitesinin ne düzeyde olduğunu gerçek anlamda gözler önüne seriyor.

Koruyla ilgili olarak Sabah’ın sorularını yanıtlayan Eğitim-Sen Şubesi Başkanı Mehmet Bozgeyik, ÖSS sınav sonuçlarına göre açıklanan başarı oranı sıralamasında Gaziantep’in 50. sırada olmasından üzüntü duyduklarını belirterek, “Geçmiş yıllara baktığımızda Gaziantep’in üniversite sınavında ve okullarda başarı oranı daha iyiydi. Ancak 5-6 yıldan beri başarı oranında düşüş gözleniyor” dedi.

Eğitimde başarı oranının düşmesinin dikkat çekici olduğunu vurgulayan Bozgeyik şöyle konuştu: “Önümüzdeki yıllarda eğitimdeki bu sorunun çözülebilmesi için özellikle liselerde ve ilköğretim 2. kademesinde alan dersleriyle ilgili öğretmen açığı giderilmeli. Bunun yanında özellikle öğrencilere ek çalışma planlanmalı. Öğrencilerde okumaya karşı ilgi uyandırılmaya çalışılmalı. Milli Eğitim Müdürlüğü bu alanda örgütlü olan sendika ve sivil toplum örgütleriyle diyalog içerisinde olmalı. Bu başarısızlığın nedenlerinin bilimsel anlamda ortaya çıkarılması için anket, sempozyum vb. çalışmalar yapmalı.”

Eğitim Sen olarak üzerlerine düşen görev ve sorumluluğun bilincinde olduklarını kaydeden Mehmet Bozgeyik, “Eğer yetkililerden bu konuda bir öneri gelirse seve seve yardımcı olmaya hazırız. Üzerimize düşen görevi yaparız. Yeter ki bizden destek istensin.

Bozgeyik, “Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü dışında okullarımızda temsilcilerimiz ve üyelerimiz aracılığıyla eğitim ve öğretimin sorunlarının tartışılacağı, hizmet içi eğitim çalışması yürüterek özellikle lisede çalışan öğretmenlerimizin bilinçlendirilmesi, öğrencilerin sosyal ve kültürel ilişkilerinin gelişmesi noktasında bir dizi çalışma yürüteceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *