ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Eğitimde de başarılı olmak için çaba göstereceğiz”

“Eğitimde de başarılı olmak için çaba göstereceğiz”
YAYINLAMA: 02 Haziran 2020 / 18.55
GÜNCELLEME: 02 Haziran 2020 / 21.44

SANKO Holding tarafından yaptırılan Özel Sanko Okulları törenle açıldı. Vali Erhan Tanju, okulun Gazianteplinin girişimci ruhunun bir örneği olduğunu söylerken, Anakent Belediye Başkanı Celal Doğan Konukoğlu ailesinden bir üniversite kurmasını istedi, bu konuda belediye olarak gerekli her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Pancarlı Mahallesi 10 Nolu Cadde üzerindeki geniş bir alana 4 ayda inşa edilerek bu yıl eğitim ve öğretime yetiştirilen Özel Sanko Okulları’nın açılış törenine Vali Erhan Tanju, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Özdeğirmenci, Büyükşehir Belediye Başkan Celal Doğan Sanko, Emniyet Müdürü Ali Kalkan, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Aykaç, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu törende yaptığı konuşmada, “Bundan sonra iş hocalarımıza düşüyor. Onlardan iyi eğitim istiyoruz. Başarılı öğrenciler istiyoruz. Sanko denildiği zaman, nasıl Gaziantep ve Türkiye’de bir isim yapmış isek aynı şekilde eğitimde de başarılı olmak için çaba göstereceğiz. Bunu da öğretmenlerden önemle rica ediyorum” diye konuştu.

Vali Erhan Tanju Gazianteplinin girişimci ruhunun bir örneğini daha yaşadıklarını ifade ederek, ekonomik krize rağmen girişimcilik ruhu sönmeyen, her gün adlımlar ve yenilikler peşinde olan Gazianteplimin çalışma örneğini açılışı yapılan okulla yaşadıklarını açıkladı. Tanju, “Bu okul her ne kadar özel sektör tarafından yapılmış olsa da burada bir kamu hizmeti verilecektir. Sanko ailesine hizmetlerinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’de çok alanda bir numara olan Sanko’nun eğitimde de önemli bir adım attığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Sanko’nun Türkiye’deki marka ve firma anlayışının ne tartışmaya, ne de övgüyü gerektiren bir konu olmadığını ifade etti. Varlıklı ailelerin kente ve ülkeye katkısının bir sorumluluk ve özveri gerektirdiğini, bu alanda yapılanların daha da gelişmesi dileğinde olduklarını vurguladı. Doğan konuşmasına şöyle devam etti: “Varlıklı ailelerin yaptırdığı özel okulların sayısının çoğalması ile devlet okullarında okuyan bu kesimlerin çocuklarının boşalttığı sıraları yoksul ailelerin çocukları dolduracak ve okuma imkanına kavuşacaklardır. Ayrıca Türkiye’de Koç, Sabancı, Has grupları teknolojiye yatırım yaptıkları kadar özel üniversiteler açarak eğitim alanındaki hizmetlerini de yaygınlaştırmaktadır. Benim dileğim, Sanko’nun da artık özel bir üniversite kurması. Gaziantep’e özel bir üniversite kazandırmalarını diliyorum. Bu konuda belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *