ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitimcilerimiz bile örgütlenmeye ilgisiz

Eğitimcilerimiz bile örgütlenmeye ilgisiz
YAYINLAMA: 22 Kasım 2021 / 15.38
GÜNCELLEME: 22 Kasım 2021 / 15.38
Eğitim Sen Şubesi Örgütlenme Sekreteri Barış Boyraz, 1 Mart tarihinde eğitim çalışanları için örgütlenme kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Boyraz, üretilenin bilincine varılması ve üretilenin bedelinin tek yolunun örgütlenme olduğunu belirterek, Gaziantep’te 10.000 çalışanın sadece 3200’ünün örgütlü olduğunu, bunun da eğitimcilerin örgütlenmeye ilgisiz kaldığını gösterdiğini ifade etti. Boyraz, “Bu rakam eğitim emekçilerinin ya ürettiklerinin bilincinde olmadığını veya olaya son derece ilgisiz kaldığının bir göstergesidir. Oysa en çok örgütlenmesi, sendikalaşması gereken meslek eğitim işkoludur. Çünkü eğitimli insanların bilinçli insanların örgütlenmesi daha kolay ve güçlü olur. Şimdi biz sendika olarak bu eksiği gidermek için kampanya başlattık ve eğitim işkolundaki çalışanları örgüt değil sendikalı olmaları için çaba gösteriyoruz. Buda sendikaların görevlerinden biridir” dedi.

Kampanya üç ay sürecek

Eğitim emekçilerinin bugünün ağır şartlar altında ezildiğini söyleyen Boyraz, “Bu durum eğitim çalışanlarının bir araya gelmemesi ve birlikte hareket edememesindendir. Eğitim Sen olarak eğitim emekçilerinin kurtuluşunun kendi emeğine sahip çıkma ve ürettiğini kendinin belirlemesine hareketle, tüm eğitim çalışanlarının demokratik, bağımsız ve emeğinin kuruluşu yönünde örgütlenmeye çağırıyoruz. Kampanya üç ay devam edecek. Örgütlenme savaş rüzgârları altında oluyor. Savaş ölüm, kan ve gözyaşı demektir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *