ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitimciler haklı çıktı

Eğitimciler haklı çıktı
YAYINLAMA: 28 Kasım 2022 / 19.06
GÜNCELLEME: 28 Kasım 2022 / 19.06
Eğitim Sen ve Türk eğitim Sen Gaziantep Şubesi üyeleri, Danıştay 8. Dairesinin özel okullar sınavı ile ilgili kararını sevinçle karşılarken, milli eğitim Bakanı Hüseyin Çelik‘in, kararı siyasi bulmasının üzüntü verici olduğunu vurguladılar.

Eğitim Sen Şubesi eğitim Sekreteri Turgay Yılmaz, Yasayı siyasi bulan Çelik’in yasa konusundaki ısrar ve dayatmacı tutumunun siyasi olduğunu belirtirken, Türk eğitim Sen Şubesi başkanı Mustafa Kızıklı AKP’nin hak ve hukuk tanımaz bir tavır sergilediğini ifade etti.

Hukuk üstün geldi

Milli eğitim Bakanı Çelik‘in karar siyasi şeklindeki açıklamasının talihsizlik olduğunu belirten Yılmaz, “Başbakan Erdoğan’ın tarzı da aynı. Hukukun kararı kendilerinin lehine olmayınca feryat figan ediyorlar. Hükümet yoksul insanların duygularına hitap ediyor. Bir şekilde duygu sömürüsü yapıyor. Bakın biz çocuklarınızı okutacaktık ama birileri engel oldu demek istiyorlar. Burada amaçlanan fakir çocuklara eğitim değil. Amaç kamuoyunun tasfiyesi, kamu eğitiminin özele devri konusunda hazırlık. Ama ekonomik krizden sonra mali güçlükler içine giren okullara nefes aldırmak. Bir diğer neden de tarikat okullarına öğrenci göndermekti” dedi.

Bağımsız yargıyı zan altında bırakıyor

Milli eğitim Bakanı Çelik’in ısrarının düşündürücü olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Bakanın kendisi kararı siyasi buluyor. Bu uygulamada bu kadar diretmesinin altında yatan neden doğrusunu söylemek gerekirse insanı düşündürüyor. Bir ülkenin bakanı kendi mahkemelerine güvenmiyor. Bağımsız yargıyı zan altında bırakıyorsa buna söylenecek hiçbir şey bulamıyorum” diye konuştu. Yılmaz, Eğitim Sen’in bugüne kadar yasadışı ve haksız bütün uygulamaların karşısında olduğunu bundan sonra da karşısında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Mustafa Kızıklı da hukukun üstünlüğüne her zaman inandıklarını, adaletin tecelli ettiğini söyledi. Kızıklı, “Eğitimcilerin haklı olduğu bir kere daha ortaya çıktı” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *