ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitimciler baskı ve sürgünlere baş kaldırıyor

Eğitimciler baskı ve sürgünlere baş kaldırıyor
YAYINLAMA: 16 Haziran 2021 / 13.40
GÜNCELLEME: 16 Haziran 2021 / 13.40
KESK’e bağlı kamu çalışanları, 13 yıldır sürdürdükleri sendikal hak ve özgürlükler ile demokrasi mücadelesi sürecinde baskı, ceza ve soruşturma, sürgün ve meslekten ihraçlara maruz kaldıklarına dikkat çekti.

Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle Öğretmenevi önünde toplanan kamu çalışanlarından Eğitim-Sen Şubesi Sekreteri Güzel Çalgan, üyelerine yönelik baskı ve sürgünlerin sona ermesi için bir dizi eylem kararı aldıklarını açıkladı. Çalgan, örgütlenme ve demokratik tepkileri gösterme girişimlerinin yeni soruşturmalar ve yargılanmalarla sonuçlandığını belirterek, sendikal sürecin aynı zamanda eğitim emekçilerinin hak ihlallerine uğradığı bir dönem olduğunu açıkladı

Hak ve özgürlükler talebi her zaman tepkiyle karşılandığı, örgütlenme girişimleri cezayla dağıtılmaya, eğitim emekçilerinin sindirilmeye çalışıldığını söyleyen Çalgan, “Kamu emekçilerinin sendikalaşma sürecinde motor gücü olan eğitim emekçilerine karşı uygulanan cezaların ayrı bir önemi bulunmaktadır. Eğitim emekçilerinin mağduriyeti, ailelerin parçalanması, çocukların anne-babasız, öğrencilerin öğretmensiz bırakılması sonucunu doğurmaktadır. Sendikaların ‘yaşa dışı’ ilan edildiği dönemlerde sendikal etkinlikler nedeniyle soruşturmalar, cezalar ve sürgünlerle mağdur edilen eğitim emekçilerinin hayatı sendikalar yasasının çıkmasından sonra da değişikliğe uğramamıştır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *