ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitimciler baskı altında

Eğitimciler baskı altında
YAYINLAMA: 06 Kasım 2020 / 13.30
GÜNCELLEME: 06 Kasım 2020 / 13.30

Sosyal demokrat eğitimciler üzerinde baskıların arttığına dikkat çeken Eğitim Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Bozgeyik, başta Araban Kaymakamı olmak üzere mülki amirlerin çalışanlara yönelik taraflı tutum sergilemesinin sıkıntı yarattığını açıkladı. Bozgeyik, dinsel ve bölgesel ayrımcılık yapılarak bazı atamaların da geri çevrildiğini kaydetti.

Eğitim Sen Şubesi Başkanı Bozgeyik, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında son zamanlarda KESK’e bağlı Eğitim Sen’e üye kamu çalışanlan üzerinde yoğun baskı uygulandığını belirterek, bunu il ve ilçelerde en yetkili kamu görevlilerinin uygulamasının yanlış ve tehlikeli olduğunu açıkladı. Bozgeyik, “Sendikalı yönetici ve öğretmen üyelerimiz haksız, hukuksuz şekilde soruşturmalara maruz kalıyor. Eğitim ve öğretim ortamı çalışma banşı bozulmaya çalışılışılıyor. Araban’da öğretmen arkadaşlarımız keyfi gerekçe ve asılsız dilekçelerle soruşturmalara tabi tutuluyor.

Asılsız dilekçe ve tutanaklarla açılan soruşturmalar ön yargılı olarak inceleniyor ve muhakkikler taraf olmaya zorlanıyor. Bunun yanında haklannda somut şikayetler olan, müfettiş raporları düzenlenen kişiler koruma altına alınarak yasal işlemler geciktiriliyor. Yine Valilik, Milli Eğitim Bakanlığı ve müdürlüğünün yaptığı yönetici atama ve görevlendirmelerinde sıkı yönetim döneminden kalma güvenlik soruşturmalanna tabi tutmakta, dinsel, bölgesel, aymmcılık yaparak atamaları geri çevirmekte ya da uygulamayarak geri çevriliyor. Bu uygulama yönetici ve öğretmenlerin çalışma isteklerini kırmakta, eğitim-öğretim olumsuz etkileniyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *