ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitim ve sağlıkta karnemiz kırık…

Eğitim ve sağlıkta karnemiz kırık…
YAYINLAMA: 28 Kasım 2021 / 17.09
GÜNCELLEME: 28 Kasım 2021 / 17.09
Vali Lütfullah Bilgin, resmi kurumları ziyaret ediyor. Şahinbey kaymakamlığını ziyaret ederek Ömer Karaman’dan ilçenin sosyal durumu hakkında bilgi aldı.

Şahinbey belediyesini ziyaret eden Lütfullah Bilgin’e, Başkan Yaşar Ağyüz, belediyenin şu ana kadar yapmış olduğu hizmetlerle sorunlarını anlattı.

Vali Lütfullah Bilgin, resmi kurumları gezerek bilgi aldı. Bilgin, ziyaretleri sırasında ilin önemli problemleri arasında eğitim ve sağlık konularının yer aldığını ifade etti.

Herkese elini taşın altına koymalı

Bilgin, resmi kurumlardaki incelemelerini sürdürüyor. Şahinbey ilçe kaymakamlığına giderek ilçe hakkında Ömer Karaman’dan bilgi alan Vali Bilgin, “Şahinbey’de yaklaşık 540.000 insan yaşıyor. Hizmetlere baktığımız eğitim ve sağlık pek de istediğimiz durumlarda değil. Kaymakamlarımız, başkanlarımız, il müdürlerimiz ve ilçe müdürlerimizle beraber buradaki hizmetlerin daha iyi hale gelmesi için önce sorunların boyutunu öğreneceğiz” dedi.

Bilgin, “Gaziantep bir sanayi şehri, fakat eğitim ve sağlık alanında iyi olduğu söylenemez. Ortaya çıkan sonuç, Gaziantep’in bu iki alanda kötü durumda olduğunu açıkça gösteriyor. Böyle devam ederse kalkınmışlık olarak ileri gidilmesi mümkün değildir. Herkes elini taşın altına koymalı. Gaziantep’in sağlık ve eğitim yönünden de daha ileri seviyelere taşınması gerekir” dedi.

Karataş Bölgesi beni büyüledi

Şahinbey Kaymakamlığı’nın ardına Şahinbey Belediyesi’ni ziyaret eden Bilgin, Başkan Yaşar Ağyüz’den İlçe hakkında bilgi aldı. Şahinbey Belediyesi’nce Karataş Bölgesi’nde yaptırılan konutların mimari açıdan şehre güzellik kattığını ifade eden Bilgin, “Karataş Bölgesi beni büyüledi. Oradaki mimari alan ve yeşillik, şehrin görünümünü daha da değiştirmiş. Yalnız kenar semtler için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Ara sokaklar çamurdan geçilmiyor. Aldığımız bilgilere göre Şahinbey bölgesinde kaçak yapılaşma fazlalaşmış. Şehri yeniden yıkıp yapmak çok zor, ama bundan sonraki yeni yapıların iyice kontrol edilmesi gerekir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *