ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitim ve sağlık yardımı istediler

Eğitim ve sağlık yardımı istediler
YAYINLAMA: 29 Ocak 2023 / 16.28
GÜNCELLEME: 29 Ocak 2023 / 16.28
Halk gününe katılanların pek çoğu eğitim ve sağlık yardımı istedi.

Hastane masrafını ödeyemedi

Trafik kazası sonucu kaldırıldığı hastanenin masrafını ödeyemedi için hastane yetkililerinin kendisini mahkemeye verdiğini, masrafların ödenmesi konusunda kendisine yardımcı olmasını isteyen Önder Aslan, “Trafik kazası sonucu beni Adana Balcalı Hastanesi’ne kaldırmışlar. Orada dokuz gün tedavi gördüm ve ailem tedavinin dokuzuncu günü yeşil kart çıkarttı. Fakat hastane, yeşil karttan önceki günlerin masrafı olarak 3 milyar 500 bin TL’yi ödememi istedi. Ancak paramın olmadığını belirterek masrafı ödeyemedim. Onlar da beni mahkemeye vermiş. Parayı ödeyecek gücüm gerçekten yok. Ancak parayı da ödeyemediğim taktirde beni cezaevine koyacaklar. Bu konuda bana yardımcı olursanız minnettar kalırım” diye konuştu.

Vali yardımcısı, kendilerinin belli bir rakama kadar para yardımı yapabildiklerini, bu kadar parayı ödemelerinin mümkün olmadığını belirterek, “Ancak indirim yapılması yönünde size yardımcı oluruz” diyerek öğleden sonra yanına uğramasını söyledi.

Kız kardeşi okulu bıraktı kendisi de sıkıntı çekiyor

Beylerbeyi Köyü’nde oturan ve Hasan Âli Yücel lisesi son sınıfta okuyan Songül Türk, maddi imkansızlıklar nedeniyle kız kardeşinin okulu bıraktığını, kendisinin de çok zor şartlar altında okuduğunu söyledi. Ailesinin kendisini okutacak imkanı olmadığını belirten Türk, “Beşi kız, bir erkek olmak üzere yedi kardeşiz. Üç kardeş okula gidiyorduk, ancak lise ikiye giden kız kardeşim maddi imkanlarımız kısıtlı olduğu için okulu bırakmak zorunda kaldı. Ben de çok zor şartlar altında okuyorum. Eğitimimi sürdürebilmem için yardım istiyorum” dedi.

Taksitlendirmeyi borçlarından birine kısa süreliğine dondurmak istedi

Maliye ve Bağ-kur borcunu taksitlendirdiğini, ancak 20 yıl önce bıraktığı kahvehanesinin borcuyla karşılaştığını belirten Ahmet Korkmaz, taksitlendirdiği borçlarının bir kısmının kısa süreli dondurulması için yardım istedi. Korkmaz, “20 yıl önce kahvehane çalıştırıyordum. 17 yıldır da Bağ-kur‘a ait borç ödüyorum. Bağ-kur, bana yaklaşık 20 yıl öncenin borcunu çıkarttı. Fakat zaten ben maliye ve Bağ-kur borcumu taksitlendirdiğim için ödeme sıkıntısı çekiyorum. Ancak yaklaşık 20 yıl önceki kahvehanenin terk dilekçesini vermediğim için işlemlerin gerçekleştirilmeyeceği ifade ediliyor” diye konuştu.

Vali yardımcısı, bir dilekçeyle daha sonra kendisine başvurmasını yetkililerle görüşebileceğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *