ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Eğitim ve örgütlenme olmadan başaramayız” 

“Eğitim ve örgütlenme olmadan başaramayız” 
YAYINLAMA: 28 Haziran 2020 / 17.59
GÜNCELLEME: 28 Haziran 2020 / 17.59

GSO tarafından organize edilen ayakkabıcıların sorunları ve çözüm yolları toplantısında vergi oranlarının yüksekliği, hammadde fiyatının sürekli artması, pazar sıkıntısı, tanıtım eksikliği ve kalifiye eleman eksikliğinden yakınıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Başkanı Nejat Koçer, sektörün sorunlarını bildiklerini, krizin sadece ayakkabıcıları değil tüm sektörleri etkilediğini vurguladı. Ayakkabıcı esnafının sorunları ile ilgili görüş ve önerileri şöyle:

Şıho Göçmen: “Bana göre sorun sistemin kendisinde. 37 Yaşındayım, doğduğumdan beri bizi yöneten suratlar hep aynı. Demirel'i, Ecevit'i Erbakan'ı ve benzeri. Bu insanlar ülkemize hiçbir şey veremediler. Ülkemizde yasalar gereği 60 yaşındaki biri, tapulu malını satarken, akli dengesinin yerinde olup olmadığı araştırılıyor, ama bizi 75 yaşındaki insanlar yönetiyor. Bugün ayakkabıcılık yapan 7 bin insan var, bunların 4 kişilik de aileleri varsa 28 bin insan eder.

28 Bin insan boş gezerse nasıl olur? Ya dolandırıcı olur, ya hırsız olur. Sorunların hepsi birbirine bağlantılı, hepsi birbirini etkiler, biz örgütlü bir toplum olamazsak, işleyen şu bozuk sistemi değiştirmeye x yönelik bir şey yapamazsak, ortaya bir-şey çıkmaz. Sürekli aynı şeyleri konuşuruz dururuz.” GSO Yönetim Kurulu Üyesi Ayakkabıcı Cevdet Akınal: “Elimizde en iyi Irak pazarı var. Bu pazara gelişi güzel, kalitesiz ve fahiş fiyatlarda mal satıp elimizden kaçırmamalıyız.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *