ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitim sistemini kuşa çevirmek istiyorlar

Eğitim sistemini kuşa çevirmek istiyorlar
YAYINLAMA: 14 Kasım 2022 / 19.50
GÜNCELLEME: 14 Kasım 2022 / 19.50
Eğitim sen sendika başkanı, “Hükümet, devleti küçültüyoruz diye hizmeti küçülterek devlet okullarına köstek olup, özel okullara destek veriyor.

Bu politikanın ürünü olarakta 10.000 fakir öğrenciyi özel okullarda okutmak amacıyla özel okullara 15 trilyon TL kaynak aktarmaya çalışmakta. Bununla da yetinmeyerek binlerce öğrenci, öğretmen, bir o kadar da öğretmen adayı görev beklerken AKP hükümeti mevcut işsizler ordusunu daha da çoğaltma çabasında. Eşit, parasız, yaygın ve nitelikli eğitim hakkı sümen altı edilerek GSM’den 2.2 gibi komik rakam reva görülmekte. Sosyal eşitliği ise sosyal eşitsizliği dönüştürmek için okullar satılığa çıkarıyor” dedi.

Halkın kaderi devlete değil bireylere havale ediliyor

Tüm bu olanların yanı sıra reklam ve ilanlar vererek, ‘Okul yap adını yaşat’, ‘Kendi okulunu kendin yap’ şeklinde kampanyalar açıldığını hatırlatan sendika başkanı, halkın kaderini devlete değil bireylere havale edildiği bir yandan okullar satılırken, özel okullara yönlendirme yapılırken, diğer yandan okul yaptırılmasına özendirilmesi mantığının anlaşılır olmadığını açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *