ANASAYFA arrow right Eğitim

Eğitim Sen ve Veli Der: Sınavlar iptal edilsin

Eğitim Sen ve Veli Der: Sınavlar iptal edilsin
YAYINLAMA: 24 Şubat 2021 / 14.44
GÜNCELLEME: 24 Şubat 2021 / 14.44
Veli Der: Sınavların ertelenmesi sorunu çözmez, eşitsizlikleri ortadan kaldırmaz. Sınavlar uygulanmamalı, iptal edilmelidir. Eğitim Sen: Sınavlar yüz yüze eğitime geçildiğinde mutlaka telafi programı yapılarak gerçekleştirilmelidir.

Eğitim Sen ve Veli Der ayrı ayrı yaptıkları açıklamalrda yüz yüze sınavların iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) liselerin aşı takvimine göre açılması ve lise sınavların iptali konusunda uyarıda bulundu.

Eğitim emekçilerine aşı

Açıklama özetle şu açıklamayı yaptı ve önerilerde bulundu:

"Aşı takvimi muğlaklığını korurken, liselerde bir yandan 12. sınıflar için yüz yüze eğitime geçilmesi, diğer yandan hızla 9., 10. ve 11. sınıflarda sınavların yüz yüze yapılmaya başlanacak olması okul nüfusunun artmasına ve hareketlenmesine yol açacaktır. Liselerde sınavların yapılmasının planlanması, gerek takvimi, gerek kapsamı ve gerekse salgın koşullarında uzaktan eğitimde yaşanan eşitsizlikleri bir nebze ortadan kaldırabilecek telafi programlarının düşünülmemiş olması nedeniyle büyük sorunlar içermektedir.

"Toplum sağlığını önceleyen bir anlayışla taleplerimiz açık ve nettir;

Eğitim emekçilerine aşı yapılmasına gecikmeksizin bir an önce başlanmalıdır.

Okulların ne zaman açılacağı, aşı takvimi, telafi programlarının kapsamı ve niteliği, okul içinde salgınla mücadele ve benzeri konulardaki karar süreçlerine, eğitim bileşenlerinin ve onların demokratik örgütlerinin katılımı sağlanmalıdır.

Liselerde birinci dönem yapılamayan sınavların yapılması kararı iptal edilmeli ve bu sınavlar yüz yüze eğitime geçildiğinde mutlaka telafi programı yapılarak gerçekleştirilmelidir."

Erteleme değil, iptal

Öğrenci Veli Derneği (Veli Der) ise çocukların sağlığı, eğitim hakkı ve geleceğine dair endişelerinin her geçen gün daha da arttığını belirtti. Veli Der şöyle dedi:

"Milli Eğitim Bakanlığı' nın temel görevi, sorumluluğu sınavlar değil, çocuklarımızın eğitimden kopuşunu engelleyen, devamlılığını sağlayan ve salgında psikolojilerini güçlü tutan önlemleri almak; uzaktan eğitime erişemeyen çocuklarımızın internet erişimi ve cihaz sorununu acilen ücretsiz karşılamak, gereksinimi olan tüm çocuklara düzenli maddi eğitim desteği vermektir.
Çocuklarımız ülkemizin bugünü ve geleceğidir. Salgında uzaktan eğitime hiç erişemeyen veya düzenli, nitelikli olarak ulaşamayan, çalışmak zorunda bırakılan çocuklarımızın başarısı notla değerlendirilemez. Sınavların ertelenmesi de sorunu çözmez, eşitsizlikleri ortadan kaldırmaz. Sınavlar uygulanmamalı, iptal edilmelidir. MEB bir an önce sınavların iptal edildiğini açıklamalıdır, açıklamak zorundadır."

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *