ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitim Sen, seviye tespit sınavının iptalini istedi

Eğitim Sen, seviye tespit sınavının iptalini istedi
YAYINLAMA: 12 Ekim 2021 / 13.40
GÜNCELLEME: 12 Ekim 2021 / 13.40
Eğitim Sen Şubesi Kadın Sekreteri Ali Ekber Görür, ilköğretim okulları 4-5-6-7 ve 8. sınıflarında okuyan öğrencilerin bilgi ve kavrama düzeylerini öğrenebilme, eğitim öğretim çalışmalarında verimlilik düzeylerinin arttırılmasına katkıda bulunmak amacıyla 750 bin lira karşılığında yapılması planlanan sınavın yasal olmadığını açıkladı.

Görür, bu nedenle sınavın iptali için İdare Mahkemesi’ne başvurduklarını belirterek, “Sınavın iptalindeki asıl gerekçemiz paralı olması. Çünkü devlet memurlarının para toplama yetkisi yok, 657’ye tabi memurlara yasa ve yönetmeliğe rağmen emir verilerek para toplatılamaz. Ayrıca, Anayasa’nın 42. maddesine göre ilköğretim zorunlu-ve parasızdır diye açıkça belirtmesine rağmen, yapılmak istenen sınav Anayasa’ya aykırı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın para toplamayı yasaklayan-genelgesi var. Tüm bunlara rağmen tüm bunlar bir kenara itilerek, öğrencilerden para toplanıp sınav yapılmak isteniyor. Böyle bir keyfiyet olamaz. Biz buna karşıyız. Sınavın iptali için dava açtık” şeklinde konuştu.

750 Bin liranın öğrencilerden toplanması yerine Okul Aile Birliği veya Okul Koruma Dernekleri kanalıyla toplanan paralardan karşılanması mümkün olduğu gibi, katkı payları kanalıyla toplanan paralarla bu sorunun çözümlenebileceğini hatırlatan Görür, geçen yıl aynı sınavın yine yapıldığını ve paranın bir kısmının Milli Eğitim Vakfı, bir kısmının da İl Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden karşıladığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *