ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitim-Sen örgütlenme kampanyası başlattı

Eğitim-Sen örgütlenme kampanyası başlattı
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 12.29
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 12.29

Ülke tarihinde benzeri görülmeyen ekonomik krizin, başta emeği ile geçinenler olmak üzere toplumun hemen tüm kesimini derinden etkilediğini söyleyen Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi Örgütlenme Sekreteri Abdullah Damar, emekçilerin, eğitim iş kolunda çalışan öğretmen, memur, hizmetli, teknisyen ve akademisyenlerin yüzde 60 daha da yoksullaştığı bir dönem yaşandığını vurgulandı.

Sofradaki ekmeğin, sütün ve etin her gün biraz daha azalmaya devam ettiğini söyleyen Damar, “ Bizler yoksullaşırken krizin asıl nedeni olan IMF‘cilerin, hortumcuların, yolsuzluk ve hırsızlık şampiyonlarının giderek palazlandığını izliyoruz. Mesleksel onurumuzu korumak, çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için şimdi her zamankinden daha kararlı, daha azimli ve örgütlü olmak gerekiyor.

Bu nedenle Eğitim-Sen olarak, yeni dönemde de emekçilerden yana taraf olmak için, yüzbinlerce eğitim ve bilim emekçisine, “Örgütlen Değiştirelim“ şiarıyla bir çağrı yapıyoruz. Bu çağrımız mevcut krizden şu veya bu şekilde etkilenmiş, etkilenen, insanca, namusluca ve onurluca bir yaşam yürütmek isteyen tüm eğitim emekçilerinedir. Eğitim Sen’de örgütlen çağrısı, herkese eşit, parasız, bilimsel, laik bir eğitim talebidir. Yürütülen mücadele yoksulluğa, sefalete, işsizliğe karşı emeğin hak alma mücadelesidir. Eğitim-Sen öğretmenlere, yeniden öğretmenliği sevdirmenin çatısıdır. Parasız, özgür ve demokratik bir üniversite talebi, YÖK cenderesinden tek ve doğru adresidir. Grev ve toplu sözleşme mücadelesi yürütenlerin, yürüteceklerin ortak çatısıdır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *