ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitim sancılı başladı

Eğitim sancılı başladı
YAYINLAMA: 27 Mayıs 2021 / 14.42
GÜNCELLEME: 27 Mayıs 2021 / 14.42
2002-2003 eğitim ve öğretim dönemi başladı. Gaziantep’te 330 bin öğrenci ve 9 bin öğretmen dün ders başı yaptı.

2002-2003 eğitim ve öğretim dönemi nedeniyle dün Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulup saygı duruşunda bulunulduktan sonra törene Hacı Sani Konukoğlu Lisesi’nde devam edildi. Törene Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Temel Vali Yardımcısı İsmail Korkmaz, Milli Eğitim Müdürü Mesut Aykaç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali İhsan Sofuoğlu, ilçe belediye başkanları, Turizm eski Bakanı ve CHP Milletvekili Adayı Abdülkadir Ateş ile okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören, öğrenci andının okunmasıyla başladı. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Temel, çağdaş eğitim kuramlarının sayısını hızla artırarak uygarlık seviyesine ulaşacak nesillerin yetiştirilmesi gerektiğini belirtti. Vali Yardımcısı İsmail Korkmaz, okullarda eğitim ve öğretimin kalitesinin yükseltilmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, “Eğitimde toplam kaliteye önem verilmelidir. Öğrenciler diploma sahibi olmanın yanında birer meslek sahibi olarak yetişmeleri de önemli” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mesut Aykaç ise ilköğretimin insan yaşamında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, bu sırada öğretmenlere büyük görevler düştüğünü açıkladı. Aykaç, velilerin bu konuda öğretmen ve okul idaresi ile iyi ilişkiler kurup eğitimin başarısının yükselmesine katkı sağlamasının önemine değindi. Aykaç, 2002-2003 eğitim-öğretim döneminde, okul öncesinde 4 bin 300, ilköğretim okullarında 275 bin ve ortaöğretim kurumlarında ise 50 bin olmak üzere toplam 330 bin öğrenciye eğitim verileceğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *