ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğitim, laiklikten uzaklaştırıldı

Eğitim, laiklikten uzaklaştırıldı
YAYINLAMA: 29 Temmuz 2020 / 18.26
GÜNCELLEME: 29 Temmuz 2020 / 18.26

Öğretmenler Günü kutlanıyor. CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Zihni Kepkep 24 Kasım’ın, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in Başöğretmenliği’nin kabulünün yıldönümü olduğunu hatırlatarak, “24 Kasım, aydınlık bir Türkiye için önemli bir dönüm noktası, aydınlanma sürecinin, eğitim alanındaki başlangıç kararının yaşama geçirildiği günün adıdır” dedi.

Başöğretmenliğin kabulünün yıldönümünün üzerinden 73 yıl geçmesine rağmen ne ülkemizin eğitim sorunu, ne de öğretmenlerin sorunlarının azaltıldığını söyleyen Kepkep, “Tam tersine eğitim bilimsellikten, laiklikten, aklın yol göstericiliğinden uzaklaşır oldu.

Gelişmenin ve kalkınmanın temel dinamiği eğitim önemsenmemiş, gerekli adımlar atılmamış, bu sorunlar görmezlikten gelinmiştir. Yönetenler, eğitimi devletin asli görevi olmaktan da çıkarma eğilimi içerisindedir. Öğretmenlerimizin durumu daha da can yakıcıdır. Aldıkları ücreti bırakın insanca yaşamasını, eğitim işini başarıyla sürdürmesini, zorunlu. Yoksulluk değil. Bilgi, beceri ve liyakat göz ardı edilmektedir. Kalabalık sınıflarda çalışma koşulları öğretmenlerimiz için kader haline getirilmiştir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *