ANASAYFA arrow right Güncel

Eğitim kurumları karanlık kişi ve cemaatlerin eline bırakılamaz

Eğitim kurumları karanlık kişi ve cemaatlerin eline bırakılamaz
YAYINLAMA: 15 Ekim 2021 / 21.28
GÜNCELLEME: 15 Ekim 2021 / 21.28
Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 150 öğrencinin beden öğretmenleri tarafından Nizip Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde davası görülen mafya lideri H. Ş’ye destek için götürülmesine Eğitim İş Sendikası’ndan sert tepki geldi.

Eğitim İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ali Arpat, “Devlet eliyle yürütülen eğitim-öğretiminin birinci dereceden sorumlusu okullarımızın, amacı dışında ve gençlerimizin hayata hazırlandığı, ikinci yuvaları durumundaki eğitim kurumlarımızın farklı amaç taşıyan karanlık kişi, zümre ve cemaatlerin eline bırakılması mümkün değil” açıklamasını yaptı.

Gençlerin Türk eğitim sisteminin ilkeleri doğrultusunda yetiştirilmesinin esas olduğunu bunun dışında hiçbir kişi ve grubun çocukların beyinlerine kendi siyasal düşünce ve yasadışı duruşu empoze etmesine izin vermediklerini ifade eden Arpat, “Okullar; ailelerin çocuklarını güvenle teslim ettikleri ikinci yuvalarıdır ve vurguluyoruz ki Eğitim İş Sendikası, Cumhuriyetin temel ilke ve inkılapları ışığında Mustafa Kemal Atatürk ün gösterdiği yolda bilimsel, laik, çağdaş eğitim ve öğretim dışında hiçbir dayatmayı kabul etmeyecek” dedi.

Sorumlular hakkında idari
yaptırım uygulanmasını istiyoruz

Arpat, “Gaziantep’te yaşanan bazı elim olayların olduğu bu dönemde gerçek sorumluların tespit edilip buna göre idari yaptırımın uygulanmasının talep ediyor ve öğrencilerimiz açısından ve eğitim sisteminin içinde bulunduğu belirsizlik açısından üzücü bu durumum takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz” değerlendirmesini yaptı. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *