ANASAYFA arrow right Eğitim

Eğitim İş Sendikası: MEB'i sınıf tekrarına bıraktık

Eğitim İş Sendikası: MEB'i sınıf tekrarına bıraktık
YAYINLAMA: 18 Haziran 2021 / 15.06
GÜNCELLEME: 18 Haziran 2021 / 15.06
"Milyonlarca öğrenci bir gün bile okula gitmeden tüm dersleri, alt sınıftan borçlu üst sınıfa geçirildi”

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul, ortaokul ve liselerde bugün karne vererek, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılını kapatıyor.  Bu yıl öğrencilerin yanı sıra MEB’e de karne verdiklerini söyleyen Eğitim İş Sendikası temsilcisi Birleşik Kamu İş Konfederasyonu MYK Üyesi Eğitim Uzmanı Ali Taştan, salgında okulları en uzun kapatan ülke olması nedeniyle “MEB'i başarısız bulup, sınıf tekrarına bıraktık” dedi.

Taştan, MEB'e verdikleri karneyi paylaştı. MEB'e, Bilimsel ve Çağdaş Eğitim, Öğretmen Açığı, LGS Sorularına Sahip Çıkmama ve Davranış Notu’ndan sıfırı veren eğitimciler, Eğitimi Yobazlaştırma, Liyakatsiz Atama, Vakıf ve Derneklere Yetki Devri ve Ayrımcılıktan'6an ise 100 puan verdi. 

Sözcü gazetesinden Sultan Uçar’a konuşan, Eğitim Uzmanı Ali Taştan, okulların tam kapasite ile hiç açılmadığını, sadece Eylül ayında,  birinci sınıfların bir hafta okula gidebildiğini belirterek “Okulları, bırakın tam kapasite açmayı, milyonlarca öğrenci bir gün bile okula gitmeden tüm dersleri, alt sınıftan borçlu üst sınıfa geçirildi” dedi.

Ekonomik durumu iyi olan ailelerin çocuklarına özel dersle öğrenme kayıplarını en aza indirdiğini söyleyen Taştan, “Yoksul aile çocuklarının tablet ve bilgisayarı zaten yoktu. Aileleri, salgında işsiz de kaldı. Maddi olarak yoksullaşırken, öğrenme yoksulu da oldular. Aralarında korkunç bir uçurum oluşan bu iki grup çocuk, 6 Haziran' da aynı LGS'de yarıştırıldı” açıklamasını yaptı.

“MEB'e zayıf karne verdik”

Taştan açıklamalarına şöyle devam etti:

 “Türkiye'nin, dünyada okulları en uzun süre kapalı kalan 4. ülke olması utancı nedeniyle MEB'e zayıf karne verdik. Eğitimde eşitsizlik giderilmediği gibi salgınla birlikte tam tersine katlandı. Türkiye'nin salgında boşa geçen 1.5 yıllık öğrenme kaybını telafi edebilmesi için en az 20 yıla ihtiyacı var. Yeterince sorumluluk almayan MEB'i başarısız bulup, sınıf tekrarına bıraktık.”

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *