ANASAYFA arrow right Yaşam

Eğitim İş, eğitim çalışanlarının hak arama platformudur

Eğitim İş, eğitim çalışanlarının hak arama platformudur
YAYINLAMA: 14 Ekim 2020 / 20.40
GÜNCELLEME: 14 Ekim 2020 / 21.04

Ali Arpat, hafta sonu yapılacak Eğitim İş Sendikası Gaziantep Şubesi Genel Kurulu’nda başkan adayı olduğunu açıkladı. Eğitim çalışanlarının özlük, ekonomik ve sosyal haklarını sonuna kadar koruyacaklarını ve savunacaklarını belirten Arpat, “Sendikaların siyasetin arka bahçesi olmasına, adamcılık, torpilcilik, hemşericilik, lobicilik faaliyetlerinde arındırılmasına ihtiyaç var. Eğer hak aranacaksa herkes adına aranması, hak dağıtılacaksa adalet ve liyakat kriterleriyle dağıtılması gereği için mücadele etmek istiyorum. 30 yıllık tecrübelerim ve sendikamıza üye her bir arkadaşımızın desteğiyle de bunu ekibimle birlikte başaracağız” dedi.

Eğitim-İş’in çoğulcu bir demokrasi anlayışıyla eğitim çalışanlarının bir hak arama platformu olduğunu anlatan Arpat, “Bu hak arama anlayışı içinde liyakat ve hakkaniyet iki önemli kriterimizdir. Çalışmalarımız sadece Eğitim-İş sendikası üyeleri için değil, sendikalı üyelerimizle örgütlü olarak tüm eğitim çalışanlarının standartları içindir. Yaklaşık 30 yıldır gerek eğitim camiasında gerekse sendikacılık faaliyetlerinde ülkeme ve halkıma hizmetler sundum. Bu tecrübelerim sonucunda sendikacılık faaliyetlerinin bazı noktalarda yenilenmesi gerekliliğine inanıyorum” şeklinde konuşma gerçekleştirdi.

Üye sayımızı, aktif mücadele sistemimizi değiştirmek istiyoruz

23 Kasım 1992 yılında göreve başladığını ve ertesi gün Eğitim İş Sendikasına üye olduğunu açıklayan Arpat, “Altı ay sonra yönetim kuruluna aday olup seçildim o günün koşullarında iki yıl yöneticilik, daha sonra özel sektöre geçtim ve fahri üye sendikacılık yaptım. Çoğulcu bakış açısını, bilinçli sendika üyelerini, ben yerine biz olabilmeyi, sen yerine empati kurabilme yeteneklerini korumak istemenin yanı sıra, üye sayımızı, aktif mücadele sistemimizi değiştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sloganımız, örgütlü, sistemli, güçlü sendikacılık

Eğitim İş Sendikası Gaziantep Şubesi Başkan adayı Ali Arpat, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Diğer adaylarımızla rekabetimiz misyonumuz ve vizyonumuz gereği sevgi ve saygı çerçevesinde geçmekte seçime kadar olan bu rekabet ortamımız inanıyorum ki kim kazanırsa kazansın seçimden sonra birliktelik ruhuna dönüşüp Gaziantep’te Eğitim-İş sendikasını hakim sendika kılana dek mücadele azmine dönüşecektir. Diğer adaylarla farkımıza gelince tabi ki tüm demokratik ortamlarda olduğu gibi yönetim ve uygulamalar noktasında farklı metotlara sahibiz. Benim sloganım, ‘Örgütlü, sistemli, güçlü sendikacılık’.

Diğer adaylarımız da kendi iş ve etik değerleriyle bir projeksiyon sunmaktadırlar. Delegelerimiz hangimize ikna olursa örgütümüz o seçilen kişi etrafında kenetlenecektir diye umut ediyorum” diye açıklama yaptı.

Diyaloglarımızın sağlıklı yürümesi gerek

Başkan Adayı Arpat, “Diğer sendikalarla ilişki noktasında mücadelemizin birbirimizle olmadığını, amacımızın hak aramak olduğu, bu nedenle haksızlıklarla birlikte mücadele etmemiz gerektiğini biliyorum. Örgütlü mücadelemizde onlarında desteğine ihtiyacımız olduğu için diyaloglarımızın sağlıklı yürümesi gerek” değerlendirmesinde bulundu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *