ANASAYFA arrow right Yaşam

Eğitim çalışanlarının aşılanması daha erken bir tarihe çekilmeli  

Eğitim çalışanlarının aşılanması daha erken bir tarihe çekilmeli  
YAYINLAMA: 19 Ocak 2021 / 21.19
GÜNCELLEME: 19 Ocak 2021 / 21.19
2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak

Konuyla alakalı konuşan Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “Türk Eğitim-Sen’in de çağrıları üzerine Sağlık Bakanlığı öğretmenlerimizin 2. aşamada 7. sırada aşılanacağını açıkladı. Ancak önümüzde kısıtlı bir süre bulunmaktadır. Şayet ikinci dönem yüz yüze eğitime başlamayı hedefliyorsak aşı takvimini güncelleyerek, eğitim çalışanlarının aşılanmasını daha erken bir tarihe çekmemiz gerekiyor” dedi.  

Avan, “Bilindiği gibi Türk Eğitim-Sen olarak defalarca öğretmenlerin aşılanması çağrısında bulunmuş ve hükümetten bu konuda öğretmenlere öncelik tanınmasını istemiştik. Yüz yüze eğitime geçilebilmesi için eğitim çalışanlarının aşılanmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan sendikamız, yaklaşık 18 milyon öğrencimizle doğrudan muhatap olan eğitim çalışanlarının aşılanmasının, neredeyse toplumumuzun tamamının sağlığını doğrudan etkileyecek tedbiri almak anlamına geleceğini de dile getirmişti” ifadelerine yer verdi.  

Memurların geçmişe  dönük kayıpları çok fazla 

Memurlara verilen 2021 zam oranına değinen Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, enflasyona farkı ile beraber verilen zam oranlarını kabul etmediklerinin altını çizerken, konuşmasına şöyle devam etti: “Toplu sözleşme masasında Memur Sen ve Eğitim Bir Sen tiyatro oynuyor. Memurların geçmişe dönük kayıpları çok fazla. 2012, 2013 ve 2014 yıllarında öğretmenlerin şartları şu andakinden daha iyiydi. Yani 2013 yılında bir öğretmen maaşı ile 4 Cumhuriyet altın alırken, şimdi alamıyor. Sadece 2020 yılı kaybı 500 liradır. Geçmiş dönemlere bakıldığından memur ve öğretmenlerin kaybı 2 bin liradır. O nedenle derhal geçinebilecek kadar zam yapılmalı. Bu konuda ki taleplerimizi Cumhurbaşkanımıza ve Hazine ve Maliye Bakanlığına gönderdik.” Fatma Karabacak   

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *