ANASAYFA arrow right Ekonomi

Eğer istediklerimiz olmazsa eylem yapacağız

Eğer istediklerimiz olmazsa eylem yapacağız
YAYINLAMA: 17 Haziran 2020 / 21.46
GÜNCELLEME: 17 Haziran 2020 / 22.01
Milli piyangonun işletmesinin 10 yıllığına devredilmesi esnafı zor durumda bıraktı. Çünkü esnafın primleri yüzde 9’dan yüzde 4’e düşürüldü, şubeler kapandı, biletler kredi kartı yerine nakit alınacak.

Sektörün ve esnafın zor zamanlar geçirdiğini söyleyen Gaziantep Milli Piyangocular Odası Başkanı Sabri Yıldırım, “Primlerin yeniden 9.72’ye çıkarılmasını, kredi kartları ile çalışmayı ve bilet alabileceğimiz şubelerin yeniden açılmasını istiyoruz. Ağustos ayında diğer illerde ki oda başkanları ile toplantı yapacağız. Çünkü bu sektörden evine ekmek götüren 13 bin kişiyi ortada bırakamayız. Eğer istediklerimiz olmazsa eylem yapacağız. Çünkü ekmeğimiz elimizden alınıyor” ifadelerini kullandı.

Yüzde 9.72 ile geçinemeyen esnafımız yüzde 4 ile nasıl geçinsin?

Milli piyangonun işletmesinin 10 yıllığına Şisal Şans Grubu ile Demirören ortaklığına devredildiğini hatırlayan Yıldırım, “Daha önce 9.72 prim ile çalışıyorduk, ama milli piyangonun işletmesi devredildikten sonra primimiz yüzde 4’e düşürüldü. Bu primde esnafımızı memnun etmiyor. Çünkü yüzde 9.72 ile geçinemeyen esnafımız yüzde 4 ile nasıl geçinsin?” diye açıklama yaptı.

Sektör olarak çıkmazdayız

“Şu anda sözleşmeler yenileniyor ve birçok seyyar bayimiz bu anlaşmayı imzalamıyor” diyen Başkan Yıldırım, “Bilet sıkıntısı yaşıyoruz, çünkü şubelerimiz kapanıyor. Biletlerin Ankara veya İstanbul’dan geleceği söyleniyor, bu biletler kaç günde gelecek de ne zaman satacağız. Şubelerimiz açık olsa bilet sıkıntısı yaşamayız, o nedenle şubelerin açık kalması lazım. Esnafımız milli piyango biletlerini kredi kartı ile alıyoruz. Ancak şimdi bunu da kaldırdılar, nakit alacaksın diyorlar. Dolayısıyla sektör olarak çıkmazdayız” şeklinde konuşma yaptı. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *