ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eğer ders alınmazsa tarih tekerrür eder

Eğer ders alınmazsa tarih tekerrür eder
YAYINLAMA: 22 Temmuz 2022 / 18.34
GÜNCELLEME: 22 Temmuz 2022 / 18.34
Yabancı tiyatro ve halk oyun ekiplerini makamında kabul eden vali Bilgin, “Tarih tekerrürden ibarettir derler. Tarihten ders alınmadığı zaman tekerrür eder. Türk varlığına düşman unsurlar dün de vardı bugün de var” diye konuştu.

Romanya, Bosna-Hersek, Makedonya ve Gürcistan halkoyuna ekiplerini kabul eden vali Bilgin, ekip üyelerine çikolata ikram etti. Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi’nden Göktürk ateşi adlı tiyatroyu sahneleyecek oyunculardan oluşan heyet, Ahmet Yesevi Üniversitesi mütevelli heyeti başkanı Feyzullah Budak’la birlikte var Lütfullah Bilgin’i makamında ziyaret etti.

Azerbaycan’da Bahtiyar Vahapzade tarafından yazılan oyun, Namık Kemal Zeybek’in isteğiyle Yavuz Bülent Bakiler tarafından Türkçeye çevrildi, Göktürkler’in Çinlilerle olan mücadelesini ve anladığını söyleyen Vali Bilgin, “Tarih tekerrürden ibaret derler. Tarihten ders alınmadığı zaman tarih tekerrür eder. Türk varlığına düşman unsurlar dün de vardı bugün de var. Eğer gerçekleri görebilirsek bunun dün de bugün de aynı olduğunu görebiliriz. Ama her şeye rağmen Türk milleti kıyamete kadar yaşayacaktır” diye konuştu.

Ortak tarihimizle kültürümüz var

Romanya, Bosna-Hersek, Makedonya ve Gürcistanlı heyetleri de kabul eden vali bilgin, yabancı ülkelerden gelen halk oyunu ekipleriyle tercüman aracılığıyla tek tek konuştu. Orta Asya halkları ile ortak tarihi, ortak kültüre sahip olduğumuzu söyleyen Vali Bilgin, “Gaziantep Valisi olarak hepinize hoş geldiniz diyorum. Umarım bu şehirden güzel anılarla ayrılırsınız” diye konuştu. Vali Bilgin’i ziyaret eden heyetler, daha sonra Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak ve Büyükşehir Belediye başkanı Celal Doğan’ı da ziyaret etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *