ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Eczanelerden bazıları nöbetçi listesini asmıyor

Eczanelerden bazıları nöbetçi listesini asmıyor
YAYINLAMA: 10 Haziran 2022 / 19.51
GÜNCELLEME: 10 Haziran 2022 / 19.51
Vatandaşlar tarafından devamlı sızlanmalara, yakınmalara neden oluyor. Eczanelerden bazıları nöbet-çi eczanelerin listelerini asmıyor. Bu yüzden de geceleri vatandaşlar nöbetçi eczane bulabilmek için semt semt dolaşmak zorunda kalıyorlar.

Yasalara göre tatil günlerinde ve geceleri nöbetçi eczanelerin adlarını vitrinlerine veya görülebilir bir yere asması gerekiyor.

Yasa emri olmasına rağmen bazı eczaneler buna uymayarak nöbetçi eczanelerin adlarını veya adreslerini gösteren listeleri asmıyorlar. Acil durumlarda serum ve ilaç bulmak için çırpman hasta sahipleri çok güç durumlara düşüyor. Vatandaşlar tarafından devamlı sızlanmalara, yakınmalara neden oluyor. Eczanelerden bazıları nöbetçi eczanelerin listelerini asmıyor. Bu yüzden de geceleri vatandaşlar nöbetçi eczane bulabilmek için semt semt dolaşmak zorunda kalıyorlar. Yasalara göre tatil günlerinde ve geceleri nöbetçi eczanelerin adlarını vitrinlerine veya görülebilir bir yere asması gerekiyor. Eczacılar odası yetkililerinin duruma el koyarak, eczacıları uyarması ve yasa emrinin yerine getirilmesi isteniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *