ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eczacıya suçüstü

Eczacıya suçüstü
YAYINLAMA: 25 Ekim 2022 / 19.56
GÜNCELLEME: 25 Ekim 2022 / 19.56
Bir ihbarı değerlendiren kaçakçılık ve organize suçlar şube müdürlüğü görevlileri, müşterilerinin sağlık karneleri üzerinden haksız kazanç sağlayan bir eczacıyı yakaladı.

Eczacı kadının, iş yerinde ve arabasında yapılan aramalarda suç unsuru çok sayıda sağlık karnesi, ilaç kupürü ve boş ilaç kutusu ele geçirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan emniyet görevlileri, Boyno mahallesinde bulunan eczane ile ilgili ihbarın değerlendirilmesi sonucu eczacının, eczane ve sahibi olduğu otomobil içerisinde arama yapıldı. “Yapılan aramalarda 31 adet değişik kişilere ait sağlık karnesi, 81 adet kesilmiş kullanılmış dolu ilaç, 84 adet üzerinde yazılar bulunan boş ilaç kutusu, 703 adet kesilmiş ilaç kutuları ele geçirildi. Sağlık karnelerinin incelenmesinde ve alınan ifadelerden, çeşitli özel sağlık kuruluşlarında muayene olan veya hiç muayene olmayan şahısların ilaçlarının sonradan özellikle birkaç sağlık ocağına yazdırıldığı ve karnelerin uzun süre eczanede ve aracın bagajında bulundurulduğu tespit edildi” denildi.

Sağlık il müdürlüğü ve Bağ kur il müdürlüğü ile irtibata geçilip konunun çok yönlü soruşturulduğu açıklanırken, eczane sahibinin yakalanarak adliyeye sevk edildiği açıklandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *