ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eczacıların veresiye  defterleri kabarıyor

Eczacıların veresiye  defterleri kabarıyor
YAYINLAMA: 28 Ekim 2020 / 19.30
GÜNCELLEME: 28 Ekim 2020 / 19.30
Eczacıların resmi kurumlardan alacağı 20 trilyona ulaştı

Hemen her ticari faaliyette alışık olduğumuz veresiye defteri uygulamasına eczacılar da başladı. Kriz dolayısıyla ilaç alacak parası olmayan vatandaşların veresiye alış verişe başladığı ve veresiye defterlerinin kabardığını söyleyen Eczacılar Odası Genel Sekreteri Bülent Kökoğlu, bazı eczanelerin senet karşılığı ilaç verdiğini de açıkladı. Kökoğlu, resmi kurumlann 20 trilyona ulaşan ilaç bedelini ödemeyi geciktirdiğini, bunun da eczacıyı zor durumda bıraktığını belirterek, halen 15 eczanenin hacizli olduğunu vurguladı.

İlaçların yüzde 80’ini kurumlara, yüzde 20’sini ise çalışanlara sattıklarını açıklayan Genel Sekreter Kökoğlu, resmi kurumlar ödemeyi geciktirince eczacıların da ilaç depolarına borcunu ödeyemediğini, bu yüzden 15 eczanenin icraya verilerek haciz işlemine mariz kaldığını ifade etti.

Resmi kurumlarda geciken ilaç bedeli için hiçbir vade talep etmediklerini ifade eden Kökoğlu, “Eczanelerin sıkıntısı had safhada. Satışlann yüzde 80’i resmi kurumlara yapılıyor. Peşin satışlar yüzde 20 civarında. Kayıtlı 283 eczaneden 5’i, 6 ay içerisinde kapandı. 15 Eczane sahibi resmi kurumlardan alacağını tahsil edemediği için ecza depoları tarafından eczanesine haciz gönderildi” dedi.

Kökoğlu Bağ-Kur’un 130 günden bu yana eczanelere ödeme yapmadığını belirterek “Önceleri ödeme günleri fatura tarihinden itibaren 60 günde yapılırdı. Şimdi öyle değil. Örneğin en son 22 Ekim 2001 tarihinde kestiğimiz faturanın bedelini alabildik. Defterdarlık ve Mal Müdürlüğü üçüncü aya girmemize rağmen ödeme yapmadı. Gaziantep’teki eczanelerin Bağ- Kur’dan alacağı 7 trilyon ci- vannda. Diğer kurumlardan alacağı ise 12 trilyon. Yani eczanelerin resmi kurumlardan 20 trilyon lira alacağı var” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *