ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Eczacılarda kongre heyecanı

Eczacılarda kongre heyecanı
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 13.17
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 13.17

Türk Eczacılar Birliği 8. Bölge Gaziantep Eczacılar Odası Olağan Genel Kurulu’nu yapıyor. Kongreye mevcut yönetimin yanı sıra sosyal demokratların oluşturduğu bir liste yarışacak. Göreve yeniden talip olan demokratlar grubunda yer alan Eczacılar Odası eski Başkanı İrfan Karakullukçu, mevcut yönetimin varlığı ile yokluğu belli olmadığı gibi Oda’nın da toplumsal gelişmelere yabancı olduğuna dikkat çekti. Karakullukçu yönetime talip olduklarını belirterek, Odayı hak ettiği noktaya çıkaracaklarını açıkladı.

Eczacılar Odası’nın bugün başlayıp yarın sona erecek olan kongresinde Oda’ya kayıtlı 427 üyenin büyük bir kısmının oy kullanmasının beklediklerini söyleyen Karakullukçu, “Oda’nın 2-3 yıldan bu yana etkinliği azaldı. Eczacılar yaşanan 'krizden etkilendi. Ama Oda- eczacıya sahip çıkmadı. Sorunlara çözüm getirmeseler bile öneri getirebilirlerdi, ama yapmadılar. Eczacının aslında sahibi yok. Bugün çok sayıda eczacı zor durumda, icralık.

Eczacılar yıllardır kuramlardan ilaç paralarını alamıyor. Geç ödemeler eczacıya ağır bir darbe vuruyor. Yanlış ve çarpık kararlar eczacının her gün biraz daha fakirleşmesine yol açıyor. Ama biz seçildiğimiz takdirde aktif bir yönetim hedefliyoruz. Eczanın sorunlarına çözüm aranmasında ve yaşanan toplumsal gelişmelerde etkin rol oynamak istiyoruz. Gelişmelere seyirci kalamayız” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *