ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ecevitler, kendi istekleri ile çekilmeli

Ecevitler, kendi istekleri ile çekilmeli
YAYINLAMA: 01 Mart 2021 / 13.45
GÜNCELLEME: 01 Mart 2021 / 13.45

DSP içerisinde muhalefet sesleri giderek artıyor. Gelişmelerden rahatsız olan DSP’li 9 milletvekilinin DSP’nin Ecevitlerin önderliğinde, Ecevitsiz devam etmesi teklifine parti tabanından da destek geldi. DSP eski ilçe başkanlarından Haşan Topuz, gelişmeleri demokrasi olmayan yerde demokrasinin cılız sesleri olarak değerlendirirken, Mehmet Akmelek bunun iyi niyetli bir temenni olduğunu açıkladı. İl yönetim kurulu eski üyesi Doğan Özdemir, Ecevit’in kendi isteği ile çekilmesi gerektiğinin altını çizdi.

DSP Şahinbey eski İlçe Başkanı Haşan Topuz, 9 milletvekilinin açıklamasına katıldığını belirterek, “Demokrasi olmayan yerde demokrasinin cılız sesi gelmeye başladı. Yavaş yavaş aslımıza dönüyoruz” dedi.

DSP Şahinbey eski İlçe Başkanı Haşan Topuz, 9 milletvekilinin açıklamasına katıldığını belirterek, “Demokrasi olmayan yerde demokrasinin cılız sesi gelmeye başladı. Yavaş yavaş aslımıza dönüyoruz. Çünkü bu parti Demokratik Sol Partidir. Türkiye’de önemli sorunlar var. Bunları çözümü içinde sağlıklı bir başbakanın olması gerek. Milletvekilleri emir eri olmaktan çıkmalı. Parti içerisindeki muhalif seslere kulak verilmeli. Olağanüstü kurultay şart. Yapılacak kurultay ile yönetimlere yeni bir kan gelmeli. DSP tekrar eski gücüne kavuşmalı" dedi.

DSP eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Özdemir ise Ecevit’in bugünkü şartlarda çekilmesinin yanlış olacağını belirterek, “Ecevit çekilirse kaos olur. Çünkü iktidar ortağı diğer partiler anlaşamıyor. Aslında Ecevit çekilip vekalet vermesi gerek, ama MHP razı olmuyor” dedi. Ecevit’in hastalığından dolayı döviz ve faiz piyasasındaki hareketlenmenin insanları tedirgin ettiğini söyleyen Özdemir, “Ekonominin bir kişiye endeksli olması yanlış. Ekonomi rayına oturmalı. Bu ortamda seçime gidilmesi yanlış. Tayin edilecek vekil ile erken seçim olayı gündemden kaldırmalı” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *