ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ecevit, partisinin ve ülkenin önünü açmalı

Ecevit, partisinin ve ülkenin önünü açmalı
YAYINLAMA: 15 Mart 2021 / 14.15
GÜNCELLEME: 15 Mart 2021 / 14.15
Ecevit’in partisinin ve ülkenin önünü açması için istifa etmesi gerektiğini söyleyen MHP Şahinbey İlçe Başkanı Edip Eyikoçak, erken seçim tartışmalarının Kemal Derviş’in ekonomik sıkıntının altında siyasi istikrarsızlığın yattığını söylemesiyle ortaya çıktığını ifade etti. Eyikoçak, Bahçeli’nin yaptığı açıklamaların sonuna kadar arkasında olduklarını, MHP olarak verdikleri sözden dönmeyeceklerini belirtti.

Eyikoçak, “Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında, Derviş’in Türkiye’deki ekonomik bozukluğun altında siyasi istikrarsızlığın yattığını söylemesi, Bahçeli’nin erken seçim çıkışını yapmasına neden oldu. MHP olarak, bu tavır üzerine ülkenin önünü açmak suretiyle, bu tür beklentiye cevap verecek hareketi başlattık. Biz defalarca, basın toplantılarımızda da Sayın Ecevit’in, ülkenin ve partinin önünü açması sağlık sorunlarından dolayı çekilmesi gerektiğini dile getirdik” diye konuştu.

DSP’de yaşanan istifa olaylarına da değinen Eyikoçak, konuşmasına şöyle devam etti: “DSP’deki bu gelişmeler, Rahşan Ecevit’ten kaynaklanan bir gelişmedir. Rahşan Hanım’ın zorlamaları olmasa, Ecevit zamanında istifa etmiş olacaktı. DSP de bu olayları yaşamazdı ve şu anda yaşanan erken seçim tartışmaları da olmazdı. Bir erken seçime gidilmesi durumunda, AB için yapılan mücadelelerin boşa gideceği söyleniyor. Türkiye’nin AB ile entegrasyonu 40 yılı aşkın süredir devam ediyor. Türkiye’de bu süre boyunca, 20 tane seçim olmuş, 3 tane ihtilal olmuş. O dönemlerde seslenmeyen kesimin, şimdi böyle tartışmalar gündeme getirmesi yanlıştır. Bir erken seçime gidilmesi, devletin işlerinin durması anlamına gelmez” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *