ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ecevit, hemen görevi bıraksın

Ecevit, hemen görevi bıraksın
YAYINLAMA: 01 Mart 2021 / 13.46
GÜNCELLEME: 01 Mart 2021 / 13.46
Türkiye’de suni krizler yaratılarak rant çevrelerinin iştahının kabartıldığını söyleyen siyasiler, halkın her geçen gün daha da yoksullaştırıldığını ifade etti. 57. Hükümetin ülkede 15-20 yılda onarılamayacak tahribatlar yarattığı, Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinin en büyük, en ağır, en şiddetli krizini yaşadığı belirtilerek, Ecevit’in hemen görevi bırakması istendi.

Ülkede siyasi boşluk yaşandığını ve her geçen gün daha da kötüye gidildiğini söyleyen EMEP İl Sekreteri Savaş Gürkan, üç yıldan beri IMF’nin her dediğini yapan hükümetin, başbakanın hastalığından dolayı da hiçbir hizmet veremez hale geldiğini açıkladı.

“Ecevit ülkeyi yönetemeyecekse, bir an evvel görevi bırakmalı” diyen Gürkan, “Ülkeyi siyasi boşluk içerisine sokmaya kimsenin hakkı yok. İnsanlarda bir AB beklentisi yaratılıyor. AB’ye girildiği zaman bu beklentilerin yerine getirileceği ve tüm sorunların halledileceği söyleniyor. İdam konusu, Kürtçe yayın, insan hakları gibi konuların AB’ye girmek için gerekli olduğu söyleniyor. Madem ki insanlık için bu şartsa, AB’ye girsek de, girmesek neden yerine getirilmiyor? Son zamanlarda hükümet ortakları AB’ye girmek için gereken kriterleri kendilerine siyasi malzeme yapıyor. Halkı düşündükleri yok” şeklinde konuştu. IMF’nin her istediğini anında yapan hükümetin, İş Güvencesi Yasası’nı iki yıldır çıkaramadığını sözlerine ekledi.

IMF’nin emirlerinin yerine getirilmesi için Türkiye’de suni krizler yaratıldığını belirten SP Genel Merkez Kurucu Üyesi Enver Bakırcı ise, 57. hükümetin ülkede 15-20 yılda onarılamayacak tahribatlar yarattığını ifade etti.

Bakırcı, Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinin en büyük, en ağır, en şiddetli krizini yaşadığını vurguladı. Bakırcı şöyle konuştu: “İç ve dış siyasette manevi değerlerin tahrip edildiği, vatandaşlarımızın açılık ve sefaletin en ağırını yaşadığı bir dönem içerisinde bulunuyoruz. Ülkeyi bu hale getirenler, halâ hiçbir şey olmamış gibi ellerini kollarını sallaya sallaya geziyor. Şu anki ülke, 12 Eylül, 29 Mart, 12 Mart olaylarının hadiselerini yaşamaktadır. Hükümet, ülkeye 15-20 yılda onarılamayacak hasarlar verdi. Ülkeyi daha da kötü durumlara düşürmeden bir an evvel istifa etmeleri gerekir.”

Hükümetin, ülke insanının milli maç sevincini dahi kursağında bıraktığını belirten Bakırcı, “Dünya Kupası maçlarında Milli Takımımız büyük başarılara imza atarak yarı finale kadar çıktı. Halkımız büyük bir sevinç yaşadı. Ancak hükümetin her maç sonrası yaptığı zam, halkımızın bu sevincini kursağında bıraktı. Hükümetin ne kadar aciz olduğu bi r kez daha görüldü” şeklinde konuştu. Bakırcı, hükümetin IMF’nin isteklerini yerine getirebilmek için ülkede sürekli suni krizler yarattığını kaydederek, “IMF isteklerine halkımızın tepki göstereceğini düşünen hükümet, ülkeyi battı, öldü gibi göstererek hasta kanunlar çıkardı. Üç yıllık dönemde sadece IMF uşaklığı yaptı. 3 Yıl önceki borsa değeri şimdi de aynı ama Dolara baktığınızda 3-4 katına çıktı. Bu bile hükümetin ne kadar aciz olduğunu gösteriyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *