ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Ecevit, emeği iyi değerlendiremedi”

“Ecevit, emeği iyi değerlendiremedi”
YAYINLAMA: 10 Mart 2021 / 13.44
GÜNCELLEME: 10 Mart 2021 / 13.44
DSP Genel Merkezi’nde yaşanan şok istifalar, partinin yerel temsilcileri ve üyeleri arasında farklı yorumlandı. Bazıları yaşananların aile içi sorun olduğunu söylerken, bir bölümü de istifa edenlerin gerekçesini halka açıklamasını istedi.

DSP eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Gazi Kaymakçı, olayı aile içi kavgaya benzetirken, “Bu tür gelişmeler her yerde olabilir. İktidarda olan parti için bunlar normal. Haklı, haksız ileride belli olacak. İstifa edenlerin hepsinde şaibe iddiası var. Bence temizlik hareketi yapılıyor. Ecevit, partiyi toparlayıp belirli bir düzene getirebilmek için o kişileri istifa ettirdi. Bu durum Özkan için de Ilıksoy için de geçerli. DSP’de herkes görevini yapmalı” dedi.

MHP liderinin erken seçim açıklamalarını samimi bulmadığını ifade eden Kaymakçı, “Hükümet ortakları arasında imzalanan protokol var. Buna göre seçimler 2004 yılında yapılacak. Aksi halde mevcut yasalarla yapılacak seçimin ülkeye hiçbir faydası olmayacak. Eğer illa da seçime gidilecekse, yasalar değiştirildikten sonra gidilmeli” diye konuştu.

Şehitkamil Belediyesi Meclis Üyesi Kamil Ayan ise, DSP ve ülkenin önemli bir sürece girdiğini, DSP’nin liderlik sorununu çözmesi halinde daha da güçlü olacağını vurguladı. Aksi halde yok olup gideceğini söyleyen Ayan şunları söyledi: “Partimizde tam demokratik yapı sağlanmalı. Partiler ve kurumlar kişilere endeksli olmamalı. Lider değil, ekipler ön plana çıkmalı. Bu arada yasalar halen düzeltilemedi. Bu çok önemli konu. Ecevit’in burada yapması gereken en önemli şey, Siyasi Partiler ve Seçim Yasası’nı derhal çıkarmak ve erken seçim kararı almaktır. Eğer bunu yaparsa tarihe geçer. Bunu diğer parti liderleri istemeyebilir, ama Ecevit yapmak zorunda. Çünkü siyasette artık beklentisi yok” dedi.

Partiden ve görevlerinden istifa edenlerin gerekçelerini kamuoyuna açıklamaları isteyen Ayan, “Demokratik ortamlarda, istifayı gerektiren konu gerçekten nedir, yanlış yaptılar da düzeltemediler mi veya başka nedenler mi var, bunlar açıklanmalı. Demokrasilerde istifalar çözüm müessesesidir. Ancak istifa mücadele etmeden yapıldıysa doğru değil” diye konuştu.

DSP eski Şahinbey İlçe Başkanı Haşan Topuz istifa edenler arasında bulunan Özkan ve diğerlerinin bir zamanlar Rahşan Ecevit’in yağcıları olduğunu iddia ederek, “Rahşan Ecevit daha sonra yanına yeni yağcılar aldı. Eski yağcılar ayrıldı. İstifa edenlerin emek hırsızlığı yaptığı ortaya çıktı. Bu tescillenmiş durumda. İstifa edenlerin mal varlıkları araştırılmalı” dedi.

İstifalarla DSP’ye hiçbir şey olamayacağını söyleyen Topuz, “Parti tekrar eski durumuna gelir. Yeni bir siyasi oluşum zaten vardı. Ecevit emeği iyi değerlendiremedi. Çünkü DSP bizimle doğdu, bizimle ölsün mantığı ile hareket etti. Eğer Ecevit DSP’nin yaşamasını istiyorsa, DSP’yi yaşatmak isteyen birikimli insanları parti yönetimine alır. Hükümet sorunu oluşturulacak seçim hükümetiyle çözümlenir. DSP bitmez yeni imkanlar yeni isimler gelir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *