ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ebe ve hemşire bölümlerine öğrenci alınıyor

Ebe ve hemşire bölümlerine öğrenci alınıyor
YAYINLAMA: 18 Kasım 2022 / 15.05
GÜNCELLEME: 18 Kasım 2022 / 15.05
Gaziantep sağlık meslek liselerinden Binbaşı Dündar Taşar Sağlık Meslek Lisesi’nin ebelik bölümüne 48, Nizip Salih Ekmekçi Sağlık Meslek Lisesi’nin hemşirelik bölümüne 24 öğrencinin diploma notu üstünlüğü esasına göre alınacağı bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım tarafından yapılan açıklamaya göre, kayıtların 22 Ağustos‘ta başlayıp 5 Eylül Cuma günü saat 5:00’te sona ereceğini, kontenjan da olmadığı takdirde, boş kalan kontenjan kadar 13 Eylül cumartesi gününden başlayarak 17 Eylül Çarşamba günü saat 5:00’e kadar yedek adayların kayıtlarının kabul edileceği vurgulandı. Kayıt kabulü ile ilgili tüm işlemlerin cumartesi ve pazar günleri de devam edeceği kaydedildi.

Başvuranlarda aranan şartlar şunlar:

1- İlköğretim okullarından mezun olmak lise ve dengi okullarda okuyanlarla ilköğretime ara vermiş olanların müracaatları kabul edilmiyor.

2- Son müracaat tarihi itibari ile 16 yaşını bitirmiş olmak.

3- Gerekli sağlık şartlarını taşımak, sağlık kurulu raporu ile belirlenir.

4- Evli boşanmış ve nişanlı olmak.

5- Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

6- Taksirli suçlar hariç ağır hapis veya altı aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenmiş suçlarla, zimmet, sahtecilik, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi 100 kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *