ANASAYFA arrow right Yaşam

E-sigara 240'tan fazla kimyasal madde barındırıyor

E-sigara 240'tan fazla kimyasal madde barındırıyor
YAYINLAMA: 21 Mart 2023 / 20.22
GÜNCELLEME: 21 Mart 2023 / 20.22
Raporda, nikotin içeren e-sigaraların kullanıcılarının da nikotinin kendisinden zehirlenebileceği belirtildi

Avustralya'da yapılan bir araştırma, elektronik sigaranın içinde 240'tan fazla kimyasal madde olduğunu ortaya koydu. 

18 yaşından küçüklerin de tercih etmesiyle birlikte, elektronik sigara, Avustralya'nın en büyük halk sağlığı sorunlarından biri haline geldi. Avustralya Ulusal Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir araştırma, e-sigaraya erişim konusunda hükümetin engelleme çağrısını desteklemek için kullanılıyor.

E-sigara genellikle sigara içmeye “daha iyi” bir alternatif olarak gösteriliyor, ancak yayınlanan yeni bir rapor, kasıtsız zehirlenme de dahil olmak üzere çok sayıda risk belirledi.

Araştırmanın başındaki Profesör Emily Banks, "Ciğerlerimiz temiz hava solumak için tasarlandı. Oysa ki e-sigara kullanan kişiler, 240 kimyasal maddeden oluşan karmaşık bir kimyasal kokteyli teneffüs ediyorlar" dedi.

Nikotinsiz e-sigaraların toksikolojik analizlerinde 240’tan fazla kimyasal bulundu. Bu, geleneksel sigaralardaki yaklaşık 7 bin kimyasal maddeye karşılık geliyor. Bu kimyasalların en az 38’i zehir olarak listelendi ve diğer 27’si de olumsuz sağlık sonuçlarıyla ilişkilendirildi.

Nikotin zehirlenmesi tehlikesi

Raporda, nikotin içeren e-sigaraların kullanıcılarının da nikotinin kendisinden zehirlenebileceği belirtildi.

Cancer Council Victoria’ya göre nikotin zehirlenmesi, ölümle sonuçlanabilecek nöbetlere ve solunum depresyonuna neden olabilir.

Avustralyalılar, yalnızca sigarayı bırakmak amacıyla, ürünleri kullanmak için reçeteleri varsa yasal olarak nikotinli elektronik sigaralara erişebiliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *