ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DYP’nin tabanını oyanlar övünsün

DYP’nin tabanını oyanlar övünsün
YAYINLAMA: 19 Nisan 2021 / 17.02
GÜNCELLEME: 19 Nisan 2021 / 17.02
DYP’de aday tespiti ön seçimle yapılacak olmasına rağmen adaylığa fazla rağbet olmaması dikkat çekiyor.

Şu ana kadar 10 kişinin adaylık için başvurduğu, mevcut il yönetimi ve milletvekilinin tutumu yüzünden partiye ilginin azaldığı vurgulandı.

DYP’de ön seçim olmasına rağmen aday adaylığı başvuranlarının yetersiz kaldığını belirten partililer, bunun nedeninin il başkanı Sermet Atay ile milletvekili İbrahim Konukoğlu olduğunu söylüyor. İsminin açıklanmasının istemeyen bir partili başvurulardaki yetersizliği şöyle değerlendirdi: “1983 Yılı’ndan beri bu partideyim, tüm seçimlerde aday adayı sayısı 20’den az olmazdı. Konukoğlu, sonunda aday enflasyonuna son verdi. Bununla övünmeli. Partide yıkım oldu. Partinin tabanını oydular. Öyle bir delegasyon yapılmış ki partili kimin delege olduğunu bilmiyor. İki dönemdir milletvekili sıralaması hep belli. Sokaktaki vatandaş bile birinci sıra Konukoğlu ikinci sıra Özkaya ve üçüncü sıra Atay diyor. Parti bu duruma getirildi. İnşallah bu partiyi dağıtanlar enkazın altında kalır” diye konuştu.

Öte yandan konuyla ilgili Sabah’ın sorusunu yanıtlayan DYP eski il başkanı ve milletvekili aday adayı Cemal Altunbaş, aslında ön seçimlerde aday enflasyonu yaşanması gerektiğini belirterek, “Ön seçim olduğunda bu partide aday enflasyonu yaşanmalıydı. Ama insanlar hep kırıldı, uzaklaştırıldı, küstürüldü. Partinin dibi oyuldu. İşte bunlar bugün kendini gösteriyor. Ön seçim olmasaydı, belki bugünkü canlılık da olmazdı. Demek ki insanlar ön seçim olacağına bile inanmıyordu ki bu kadar ilgisiz kaldılar. Genel merkez bu konuda çok isabetli bir karar verdi” diye konuştu.

DYP’de milletvekili aday adaylığı için başvuran Uzo Karayılan ise, ön seçimin partiye canlılık getirdiğini belirterek, genel merkezin bu kararına parti tabanının çok sevindiğini belirtti. Karayılan, partililerin gerçek temsilcileri ön seçimde seçebileceklerini sözlerine ekledi.

DYP’de şu ana kadar aday adaylığı için; Uzo Karayılan, Nüket Ocak, Emel Çetin, A. Rıza Aydoğan, Metin Kınacılar, Feyzullah Yıldırır, Aysel Şerafettinoğlu, Mehmet Kerimoğlu, İbrahim Konukoğlu, Coşkun Özkaya ve Cemal Altunbaş başvuruda bulundu. Aday adaylığı için başvuru süresinin pazar günü sona ereceği belirtildi. Bu arada aday adaylığı için aralarında Kemal İncioğlu ve Ayvaz Gökdemir’in de bulunduğu 3-4 partilinin isminin daha geçtiği bildirildi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *