ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DYP’de ilk sıraya Özkaya fena asıldı

DYP’de ilk sıraya Özkaya fena asıldı
YAYINLAMA: 30 Nisan 2021 / 15.06
GÜNCELLEME: 30 Nisan 2021 / 15.06
DYP’liler, “Konukoğlu gideceğine Özkaya gitsin” diyor

DYP’de ikinci sıranın genel merkez kontenjanı olarak ayrılmasının ardından birinci sıraya girme konusunda son derece iddialı olan Nizip eski Belediye Başkanı Coşkun Özkaya, ön seçim için olağanüstü çaba gösteriyor. DYP Milletvekili İbrahim Konukoğlu’nu zorlayan Özkaya’nın birinci sıraya yerleşeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

DYP eski milletvekillerinden Şıh Mehmet Özkaya’nın oğlu olan ve milletvekili adaylığı için Nizip Belediye Başkanlığından istifa eden Coşkun Özkaya’nın parti tabanında önemli bir güce sahip olduğu bildirilirken, “Şıh Mehmet Özkaya, hangi köyün hangi hanesinde hangi kişilerin hangi partilere oy vereceğini söyleyebilen kurt politikacılardan biri. Oğlu da kendisi gibi siyasetin içinde. Bu nedenle Özkaya’nın birinci sıraya yerleşmesi sürpriz olmaz” denildi.

DYP Gaziantep Milletvekili İbrahim Konukoğlu’nun yeniden parlamentoya gidebilmek uğruna GİK üyesi olmanın verdiği avantajla parti teşkilatlarını kendi lehine çevirmek için hiçbir şeyden sakınmadığını ifade eden partililer, “Yeniden seçilmek için ön seçime karşı çıktı. Ön seçim isteyen yönetimler genel merkeze baskı yaparak görevden aldırdı. Bu da yetmedi il başkanı kanalıyla asker delegeler yazdırdı. Ama tüm bunlara rağmen birinci sıraya yerleşemeyeceği için endişe içinde” diye konuştular.

İbrahim Konukoğlu’nun yeniden parlamentoya gitme mücadelesini şaşkınlıkla ve hayretle izlediğini söyleyen DYP’liler, “Bu adam bir dönem milletvekili oldu. Gaziantep’e, Gaziantepliye veya partisine ve partilisine ne yaptı da şimdi, yeniden oy istiyor? Konukoğlu’nun Gaziantep’e geldiğinde yüzünü kaç partili, kaç vatandaş gördü? Seçimden bu yana, kaç kez halkın arasına girip muhalefet partisi milletvekili olarak sorunları dinledi? Bir insanın aynı göreve yeniden talip olabilmesi için vatandaşa ve seçmene yüzünün olması gerekir” şeklinde açıklamada bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *