ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DYP’de delege oyunu başladı

DYP’de delege oyunu başladı
YAYINLAMA: 22 Aralık 2020 / 13.28
GÜNCELLEME: 22 Aralık 2020 / 13.28

DYP’de yaklaşan il ve ilçe kongreleri partide yeniden hareketlenme yaratırken, mevcut yönetim ile muhalefet bir kez daha karşı karşıya geliyor. II Başkanı Sermet Atay ile Milletvekili İbrahim Konukoğlu’nun delege tespitini tüzüğe aykırı yaptığı, kendi yakınlarını ve yandaşlarını delege yazıp, kongreleri gününden önce yaparak muhalefeti silme hesabı yaptığı bildirildi. DYP eski İl Başkanı Cemal Altunbaş, sandığa sahip çıkacak, oy getirecek gerçek partilinin delege yazılmadığını ileri sürdü.

Gerçek DYP’lilerin partiden dışlandığına dikkat çeken Altunbaş, yaklaşan kongreler nedeniyle delege tespitlerinin 20 gün önce başlatıldığını ve tüzüğe uygun delege tespiti yapılmadığını, kayıtlı üyelerin listesinin partiye asılıp, ilan edilmediğini, delege tespiti için takvim belirlenmediğini, partililerden habersiz masa başında oy hesabı ile tespit yapıldığını açıkladı. Altunbaş, milletvekili Konukoğlu ile il başkanı Atay’ın yaptığı delege tespitinin partiyi küçültmeye ve bölmeye yönelik olduğunu ifade ederek, “Biz bu partinin birer neferiyiz. DYP’den başka bir partimiz de yok. Ancak partinin gerçek sahiplerini partiden uzaklaştırmaya çalışanların bu hevesleri kursaklarında kalacak. Usulsüz delege tespitine izin vermeyeceğiz. Yapılanların siyasetle, particilikle ilgisi yok” dedi.

Konukoğlu ile Atay’ın şimdiden milletvekilliği sıralaması hesabı yaptığını belirten Altunbaş, parti tabanının milletvekili aday tespitinin ön seçimle yapılmasını istediğini, bu gücün önüne durmaya Konukoğlu ve Atay’ın gücünün yetmeyeceğini söyledi. Altunbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Sayın milletvekili ve birlikte hareket ettiği il başkanı ön seçim istemiyor. Konukoğlu bu yüzden benimle tartıştı. Bu konuda samimi değil. Konukoğlu da dahil partinin ileri gelenleri beni il başkanı yaptı. Aradan üç ay geçmeden Konukoğlu, ‘birinci sıra benim. Sizden fazla birşey istemiyorum bir dönem daha seçilirsem yeter, ondan sonra zaten emekli olacağım’ dedi.

Bu yüzden kendisi ile ters düştüm. Çünkü adayların ön seçimle belirlenmesi gerektiğini, aksi halde tabanda huzursuzluk çıkacağını söyledim. Ama kabul etmedi” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *