ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DYP’de delege krizi

DYP’de delege krizi
YAYINLAMA: 25 Aralık 2020 / 13.44
GÜNCELLEME: 25 Aralık 2020 / 13.44

DYP’de delege tespitleriyle ilgili usulsüzlük yapıldığı iddiaları, parti içerisinde huzursuzluğu tırmandırırken bazı eski yöneticilerin delege yazılmaması tepkilere yol açıyor. DYP eski İl Sekreteri Mustafa Soysal, gerçek partililerin delege yazılmadığını belirterek, “Biz bu partiye yıllarımızı verdik, bu partiyle büyüdük, ama delege yazılıyor bize haber verilmiyor.

Madem delege yazılacak o zaman bu partiye emeği geçmiş insanları çağırıp onların görüşü alındıktan sonra ne yapılacaksa birlikte karar verilir. Masa başında oturup delege yazılmaz ki! Kendi kafalarına göre delege yazıyorlar. Böyle yaparak partiye zarar verirler. Particilik bu değil” dedi. Soysal, delege yazımı için halen kendisini hiç kimsenin aramadığını, bu nedenle yazılıp yazılmadığından da bilgisinin olmadığını belirterek, “Bu partide I yöneticilik yaptım. Delegeler ne zaman yazıldı haberim yok, haber veren de olmadı. Herhalde kendi kafalarına göre yazıyorlar” diye konuştu.

Öte yandan delege yazımlarıyla ilgili iddialar üzerine Sabah’ın sorularını yanıtlayan DYP Şehitkamil İlçe Başkanı Yaşar Gümüşburun iddiaların doğru olmadığını söyleyerek, “Konuyu çok abartıyorlar hem de yanlış değerlendiriyorlar. Delege tespitleri usulüne uygun şekilde yapılıyor. Listeler 10 gün askıda kaldı. Üstelik müfettişler gelip delege tespitlerinin tüzüğe uygun olup olmadığını, delege tespitiyle ilgili takvimin işleyip işlemediğini kontrol etti, herhangi bir olumsuzluğa rastlamadı. Tutanaklarını tutup gittiler. Eğer bir yanlışlık olsaydı, ikaz edilir uyarırlardı. Ama yok böyle bir şey. Üstelik delege yazılmadığını ileri sürenler bunu neye göre söylüyor, çünkü daha listeler asılmadı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *