ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DYP, örgütün sesini dinledi

DYP, örgütün  sesini dinledi
YAYINLAMA: 12 Nisan 2021 / 15.18
GÜNCELLEME: 12 Nisan 2021 / 15.18
Ana muhalefet partisi DYP’nin milletvekili adaylarını ön seçimle belirleme karan tüm parti teşkilatlarında olduğu gibi Gaziantep’te de sevinç yarattı. Genel merkezin, milletvekili adaylığı konusunda yönetimde bulunanların önünü kesmesi, il ve ilçe yönetimlerinde aday olmayı hedefleyenlerin hevesini boşa çıkardı.

Karara özellikle muhalefet kesimi sevinirken, adaylık için önceki gün görevinden istifa eden Nizip Belediye Başkanı Coşkun Özkaya, “Gaziantep ön seçime özlem duyuyordu. Yerinde bir karar” dedi. DYP yönetimlerinde aday adaylığı için görevinden istifa eden bulunmuyor. DYP eski İl Başkanı Cemal Altunbaş adaylık için başvuracağım bildirdi.

DYP eski İl Başkanı Cemal Altunbaş, adayların ön seçimle belirlenmesinin çok isabetli bir karar olduğunu söylerken, “Tansu Hanım çok hayırlı bir karar almıştır. Zaten biz de böyle bir karar almasını bekliyorduk. Tansu Hanım şimdi benimle aynı düşünceyi paylaştı. Çünkü ben de ön seçim istediğim için İbrahim Konukoğlu ile ters düşmüş ve görevimden alınmıştım. Genel merkezin ön seçim yapılması yönünde karar almasıyla aynı noktada birleşmiş olduk. On seçimle aday tespiti partiye ivme kazandıracaktır. DYP kendisi için en hayırlı karan verdi. Gaziantep’te 1991’de 4 milletvekili kazanmıştık. Bu kez en az üç milletvekili kazanacağımıza inanıyorum. DYP iktidar olma yolunda en büyük adımı atmıştır” dedi.

Genel merkezin ön seçim karar almasından sonra partide aday adayı sayısının bugünden sonra artacağını ifade eden Altunbaş, kendisinin de adaylık için başvuracağını sözlerine ekledi.

DYP’nin ön seçim kararından sonra partinin önümüzdeki günlerde hareketleneceği ve aday adaylığı için başvuranların artacağı kaydedildi. Adaylığını açıklayan Nizip Belediye Başkanı Coşkun Özkaya, ön seçim kararının isabetli olduğunu belirterek, “Genel merkez önseçimle aday tespiti yapılacağını açıkladı. Karara elbette saygılıyız, mutlu olduk. Ön seçim Gazianteplilerin özlemini duyduğu bir sistem. İnşallah partimiz için hayırlı olur” dedi.

Ön seçim olmasına rağmen muhalefetin veya başkalarının adaylık için fazla ilgi göstereceğine inanmadığını, ancak kendine güvenen partililerin aday olabileceğini ifade eden Özkaya, “Muhalefet karara sevinir, ama cesaret edip başvuramaz. Çünkü alacağı sonuç belli. Ama güçlü olan insanlar aday adaylığını açıklar ve yarışa katılır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *