ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Düztepe ve Kargasekmez bölgesindeki 17 mahalle çifte bayram yaptı

Düztepe ve Kargasekmez bölgesindeki 17 mahalle çifte bayram yaptı
YAYINLAMA: 25 Ekim 2022 / 19.47
GÜNCELLEME: 25 Ekim 2022 / 19.47
Şehri bir hafta idare edecek su stoku yapıldı

Altı su deposu birden hizmete girince şehri bir ay idare edecek. Düztepe ve Kargasekmez semtlerinde bulunan 17 mahalle çifte bayram yaptı. D3 ve D5 dev su depolarının hizmete girmesiyle 17 mahalleye Kurban Bayramından itibaren içme suyu verilmeye başlandı.

Gazetemizi ziyaret eden Düztepe ve Kargasekmez çevresindeki mahallelerde oturan vatandaşlarımız susuzluktan kurtulmanın sevincini dile getirerek, kendilerini bol içme suyuna kavuşturanlara minnet ve şükranlarını sundular.

Yaptığımız incelemelere göre 12 bin 500 tonluk D-3 su deposuyla, 15 bin tonluk D-5 deposu belediye tarafından teslim alınarak su dolduruldu. Bu depolardan beslenen mahalleler susuzluktan kurtuldu.

Bilindiği gibi Hacıbaba su fabrikasında da 30 bin tonluk bir depo bulunuyor. Bu depolar suyla doldurulduğundan herhangi bir arızada şehre bir hafta süreyle su verilebilecek. Böylece şehrin susuzlukla karşı karşıya kalması şimdilik önlenmiş bulunuyor.

D-1, D-2 ve D-4 su depolarının da hizmete girmesiyle şehir bir ay rahatlıkla hiçbir yerden su almadan beslenebilecek. Su depolarının tamamlanmalarına çalışılıyor. Sadece D-6 deposunun çalışmaları biraz ağır gidiyor. Bütün su depoları 1983 yılı sonuna kadar tamamlanarak belediyeye teslim edilecek.

Şehir 24 saat susuz kaldı.

Kartalkaya’dan şehrimize su basılmasında kullanılan pompa 1 de yıllık bakım yapılması dolayısıyla şehir 24 saat susuz kaldı. Bazı semtlere eski su kuyularından zaman zaman su verildi. Pompa 1 in bakımının bitirilmesi üzerine dünden itibaren tüm şehre bol su verildi. Bundan sonra pompaların bakımlarında ve arızalarda şehir susuz kalmayacak, büyük su depolarındaki sular kullanılarak susuzluk hissettirilmeyecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *