ANASAYFA arrow right Güncel

Düzeltme ve yanıt metnidir

YAYINLAMA: 23 Şubat 2021 / 20.58
GÜNCELLEME: 23 Şubat 2021 / 21.29
16/02/2021 tarihinde https://www.gaziantepsabah.com/habar/kar-degil-zehir-yagıyor-107780.html/URL adresinde yayınlamış olan " Kar değil, zehir yağıyor " başlıklı yazı hakkaniyete açıkça aykırıdır. İlgili haber içeriğinde bulunan asılsız ve dayanaktan yoksun ithamlar ile şirketimiz aleyhine kamuoyunda algı oluşturmaya çalışılmıştır.

Şirketimiz Çelikler Holding A.Ş. uzun yıllardır enerji sektöründe faaliyet gösteren, sektörünün tanınan ve önde gelen şirketlerinden biridir. "Kar değil, zehir yağıyor” başlıklı yazı içeriği itibariyle; tamamıyla gerçek dışı, karalayıcı ve hedef gösterici mahiyettedir. İlgili haber şirketimizin saygınlığını ağır bir şekilde sarsmakta ve itibarsızlaştırmakta, ağır ithamlar ile kamuoyuna yalan ve yanlış bilgi verilmektedir.

Bahsi geçen haberde şirketimiz aleyhine özetle "filtre takmadığı, çevreyi kirlettiği, çevre halkının hasta olmasına sebep olduğu, kapasitenin üzerinde faaliyet gösterdiği" iddia edilmiştir. Bu iddialar tamamen asılsızdır. Tesisin filtreleme çalışmaları, 4 ayrı yüklenici firma ve bin personele yakın ekibimizle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetiminde devam etmektedir. Afşin Elbistan A Termik Santrali, 30 yılı aşkın süredir ülke ekonomisine ve bölge halkının kalkınmasına hizmet etmiştir. Şirketimiz, imtiyaz sözleşmesi ile 20 yıllığına santralin işletme hakkını devir almış ve santrali daha çevreci bir hale getirmeyi taahhüt etmiştir. Tesisin devrinden itibaren 2 yıl gibi kısa bir sürede şirketimiz; santralin ateşleme sistemi doğal gaza dönüştürmüş ve on binlerce litre mazot ve fuel-oil yakılmasını engelleyerek çevre sağlığı için önemli bir adım atmıştır. Ayrıca şirketimiz tarafından kuru FGD baca gazı arıtma sistemleri kurulmuş ve bununla yetinmeyerek sulu FGD baca gazı arıtma sisteminin kurulumu için çalışmalara başlayarak yapımında sona yaklaşmıştır. Atık su giderleri için de ayrıca arıtma tesisi kurulmuştur. Tüm filtreleme çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetim ve gözetiminde hızla devam etmektedir. Aşağıda paylaşılmış fotoğraflar 14.02.2021 tarihli tesis otoparkı fotoğrafları olup bilgilendirme amaçlı paylaşılmıştır.

Hal böyle olunca internet ortamında yayınlanan bu gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltıcı haber içeriğinin kaldırılmasını ve işbu cevabımızın internet ortamında kullanıcıların doğrudan ulaşabileceği şekilde ve tekzip başlığı altında yayınlanmasını talep etme zorunluluğumuz hâsıl olmuştur.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

 

Afşin Elbistan Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *